diumenge, 23 de març del 2014

Els crítics del PSC crearan una marca blanca per a les municipals

Diumenge  23.03.2014  10:46

Autor/s: ACN

L'executiva de Navarro s'encara demà al plantejament d'ultimàtum que faran els corrents interns pels diputats crítics

 





Els crítics del PSC han començat a coordinar-se. I, segons ha pogut saber l'ACN, un dels primers passos va encaminat a donar resposta als seus alcaldes i caps de llista, que reclamen alternatives per poder-se presentar amb una marca blanca alternativa al PSC o per poder-la ajuntar a les sigles del partit. És per això que ja preparen una reunió per a l'abril amb aquests representants municipals on triaran la nova marca blanca i quines condicions plantejaran a Navarro per poder negociar de cara a les eleccions locals de 2015. A més, dilluns vinent l'Executiva del PSC es veurà forçada a enfrontar-se a l'ultimàtum que els crítics plantegen a la cúpula per la situació dels tres diputats díscols.

De la reunió que divendres passat van fer els crítics van sortir pocs acords. Però una de les poques
coses que van quedar clares és que els alcaldes i regidors membres de tots aquests corrents estaven molt preocupats per la seva situació de cara a les eleccions municipals de 2015. Molts d'ells han abandonat el PSC per discrepàncies amb la direcció que encapçala Pere Navarro. Altres no volen presentar-se amb unes sigles, les del PSC, que consideren que espantarien a gran part del seu electorat al municipi. I un altre grup creu necessari aportar un complement a la marca del PSC per evitar fugues de vots i poder aglutinar a contents i descontents amb la cúpula del partit.

Amb l'objectiu de donar una resposta efectiva i ràpida a aquests alcaldes, caps de llista i regidors, l'ACN ha sabut que preparen una reunió durant el mes d'abril on fixar una estratègia. La idea passa per escollir un nom, una marca blanca que pugui presentar-se tant en solitari com de la mà de les sigles del PSC. D'aquesta manera, els que han abandonat el partit o prefereixen presentar-se allunyats de les sigles podrien fer-ho sota un paraigua socialista que aglutinés els ideals d'esquerres i catalanistes.

Però els crítics no volen que suposi, encara, una marca electoral completament aliena al PSC. Per això pretenen negociar amb la direcció i Pere Navarro, per fixar un pacte que permeti, d'una banda, que a molts municipis es puguin ajuntar les sigles del partit amb les de la marca blanca a mode de complement, i de l'altra, que els vots aconseguits per la nova fórmula dels crítics en solitari comptin per al PSC a l'hora de conformar diputacions i consells comarcals.

Els crítics estan segurs que la cúpula no s'hi oposarà a aquests plantejaments. De fet, quan l'ACN va avançar a l'octubre de 2013 que Agrupament Socialista -un dels corrents crítics que estava a la reunió de divendres- plantejaria a Navarro la possibilitat de presentar-se en solitari i com a marca blanca del PSC, la direcció no s'hi va oposar. Ans al contrari, la cúpula i el propi Navarro van dir que era 'una bona iniciativa' i no posaria impediments perquè 'el nom no fa la cosa'.

L'executiva post-assemblea

Dóna la casualitat que aquest mateix dilluns es reunirà tota l'Executiva del PSC -que es troba cada quinze dies-, just després que divendres els crítics es reunissin en la seva assemblea general. És per això que els pocs membres d'aquests corrents que encara estan a l'órgan de direcció socialista aprofitaran per forçar una resposta de la cúpula de Navarro a alguns dels seus plantejaments. D'entrada, el més urgent és resoldre de manera satisfactòria i no disciplinària la situació dels tres diputats díscols -Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura-, que estan expedientats, apartats de les seves funcions al grup parlamentari i fora de la direcció de manera cautelar.

Fins ara, la direcció s'agafa a l'argument de deixar treballar sense pressions a la Comissió de Garanties del PSC per mantenir el càstig als tres díscols, però els crítics que ara comencen a caminar junts creuen que això és insostenible. Tant és així, que si aquesta qüestió no queda resolta i, a més, el partit permet la 'pluralitat' en el debat nacional i del dret a decidir, els crítics preveuen un punt d'inflexió al proper mes de juny.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4180899/20140323/critics-psc-crearan-marca-blanca-municipals.html