dijous, 13 de març del 2014

El Washington Post també defensa el referèndum d'independència de Catalunya

Dijous  13.03.2014  19:20

El diferencia del cas de Crimea per explicar que les votacions no sempre són sinònim de democràcia








'2014: l'any que ens recorda, una vegada més, que eleccions no vol dir sempre democràcia', és el títol de l'article que publica el diari nord-americà Washington Post sobre la declaració d'independència de Crimea i el referèndum que s'hi farà aquest diumenge. El periodista Adam Taylor, després d'argumentar per què considera que el procés de Crimea és il·legítim, compara el cas ucraïnès amb els casos de Catalunya i d'Escòcia, que presenta com un motiu d'alegria i satisfacció.

L'article comença recordant-ne un altre de principi d'any a The Economist, que explicava que enguany hi havia previstes quaranta eleccions estatals i que un 42% de la població mundial participaria en alguna votació democràtica. El setmanari britànic qualificava el 2014 de 'gran any per a la democràcia'.

Tot seguit, Taylor diu que, passats pocs mesos, ja hi ha símptomes per a atenuar aquest optimisme, i esmenta els casos d'Ucraïna, Egipte i Síria. L'article exposa per quines raons una votació no sempre és un acte democràtic: perquè molt sovint es fa sota la pressió de la violència i, per tant, sense llibertat dels electors.

A l'últim paràgraf recorda que, tanmateix, hi ha moltes raons per a estar contents de les eleccions d'enguany: 'Els referèndums d'independència d'Escòcia i Catalunya, per exemple, més el fet que 814 milions de ciutadans podran votar a l'Índia.'


http://www.vilaweb.cat/noticia/4178918/20140313/washington-post-defensa-referendum-dindependencia-catalunya.html