diumenge, 2 de març del 2014

El País s'enfanga per anar contra el procés

Dissabte, 1 de març de 2014 05:00 h

Publica un article d’un supostat ‘think tank’ europeu que carrega contra la independència de Catalunya i que està liderat per un assessor a sou de Prisa i un exministre del PSOE


El País ha caigut molt baix, ahir en un article titulat “El ‘think tank’ europeo Gold Mercury alerta dels riscos de la independència” -que el digital unionista Crònica Global es va afanyar a reproduir i els seus col·laboradors a piular victoriosos- , assegurava que “el procés  sobiranista català preocupa als centres d’anàlisi mundials” i es feia ressò de l’últim anàlisi del suposat “think tank”  que “alerta dels riscos de la secessió a Catalunya i Escòcia i recomana el federalisme com a sortida més plausible”. Però el que no diu l’article és que els promotors de l’informe apocalíptic son un net de torero, i assessor a sou del grup Prisa i un exministre de Felipe González. 





Un “xiringuito” vinculat a moltes empreses de l’IBEX que fa una anàlisi patètica sobre les desgràcies de la independència de Catalunya i Escòcia

L’article signat per Maiol Roger a El País, que no adjunta l'informe, destaca les paraules del president del “think tank”, Nicolás de Santís, president de Gold Mercury, que conclou en un informe subjectiu que "La història europea ens ha ensenyat que la unitat significa pau mentre que el nacionalisme i la fragmentació porten a la destrucció". El que no explica Maiol és que el Gold Mercury està liderat per un net de torero, vinculat comercialment al grup Prisa des de fa anys, i, com mostra en el seu web, a Telefònica, Iberdrola, Ferrovial, Banc de Santander – de fet Gold Mercury va guardonar Emilio Botín com  a “visionari” de l’àrea d’economia global i polítiques socials-,  BBVA, Canal +, Santillana, OHL, Campofrio, Puleva, Ibéria i CEPSA. Ni que l’exministre de Felípe González i l’expresident del Parlament Europeu Enrique Barón, ha liderat l’informe juntament amb Santís.


Per sobre de la veritat hi ha la unitat d'Espanya

El conseller Francesc Homs ja  denunciava que alguns directors de mitjans de Madrid han arribat a dir-li "a la cara" que el seu propòsit "no és tan informar sinó ser tributaris de la militància d'una causa". Aq¡uesta és una prova més del tarannà i el rigor de la premsa "progre" espanyola.  




1 comentari :

xavier pujol ha dit...

Haurem d'entonar l'Estaca de lluís Llach!!: Si tu l'estires fort per aquí.....
Segur que tomba!
o Aquesta altra dels Coses: "D'ells és la por, nostra la victòria".

Fita