diumenge, 2 de març del 2014

Destituït l’ambaixador espanyol al Congo per vendre visats a 2.900 euros

01/03/2014

CORRUPCIÓ

 

L’any 1987 ja va ser cessat quan era cònsol al Marroc


Albert Ribas




Antonio Fernández de Mazarambroz al costat del ministre Cañete en una reunió amb empresaris congolesos. FOTO: Ministeri Agricultura


L’ambaixador espanyol a la República Democràtica del Congo, Antonio Fernández de Mazarambroz, va ser destituït fa un mes del seu càrrec després d’haver-se descobert una suposada xarxa de corrupció a la pròpia ambaixada que venia visats als ciutadans congolesos per viatjar a Espanya a canvi de 2.900 euros.

Segons ha pogut saber el diari El Mundo a través de fonts properes a l’ambaixada espanyola a Kinshasa, els diners anaven a parar “a la butxaca del diplomàtic, tot i que potser hi ha més gent implicada i més destitucions aviat”.


A partir del maig del 2012, la data en què Fernández de Mazarambroz va accedir al càrrec, el nombre de visats concedits va créixer ràpidament. La situació va fer sospitar al Ministeri d’Exteriors, que va posar en marxa una investigació. Les fonts a les quals ha tingut accés El Mundo expliquen com a “Kinshasa la gent sabia que a l’ambaixada espanyola podien aconseguir-se visats pagant diners. Era vox populi”.

Reincident


No és la primera vegada que Fernández Mazarambroz és el protagonista d’un escàndol relacionat amb qüestions diplomàtiques. L’any 1987, quan era cònsol a la ciutat marroquina de Nador, va ser destituït del seu càrrec per controlar des de la seva oficina diverses activitats relacionades amb el trànsit de persones i mercaderies entre la zona del Rif i Melilla.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/destituit_l_ambaixador_espanyol_al_congo_per_vendre_visats_a_2.900_euros_99083.php