dimarts, 11 de març del 2014

Crimea es declara independent

11/03/2014

UCRÀNIA

Aquest és el pas previ a la celebració del referèndum el proper diumenge


Alèxia L. Ferret


Crimea - REUTERS
El parlament prorús de Crimea ha aprovat avui una declaració d’independència d’Ucraïna. A més, ha reiterat la seva aspiració d’ingressar a la Federació de Rússia.

Aquest és el pas previ a la celebració del referèndum el pròxim diumenge, declarat il·legal pel Govern central d’Ucraïna, acordat pel consell superior el passat 6 de març. Els ciutadans seran convocats a les urnes per respondre dues preguntes: “Està vostè a favor de la reunificació de Crimea amb Rússia com a subjecte de la Federació Russa?” i “Està vostè a favor que es torni a posar en vigor la Constitució de Crimea de 1992 i de l’estatus de Crimea com a part d’Ucraïna?”.

La declaració d’independència ha entrat en vigor només ser aprovada i ha estat recolzada per 78 dels 100 diputats del Parlament. La decisió, segons el Parlament, s’ha pres "en consideració a la confirmació del tribunal internacional de l’ONU en relació a Kosovo, del 22 de juliol del 2010, sobre la declaració unilateral d'independència d’una part d’un Estat no viola les normes del dret internacional".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/crimea_es_declara_independent_d_ucrania_99290.php