dilluns, 10 de març del 2014

Collboni deixa l’escó al Parlament

10/03/2014

DEBAT AL PSC

El diputat del PSC es vol dedicar a fer campanya per les primàries socialista a Barcelona, i qui l’ha de substituir a la cambra és Laia Bonet


Nerea Rodríguez


El socialista Jaume Collboni al Parlament
El diputat del PSC, Jaume Collboni, va trucar ahir a la nit al líder del partit, Pere Navarro, per comunicar-li que avui mateix farà efectiva la seva renúncia a l’escó al Parlament, segons ha avançat avui el programa ‘El Món a Rac1’.

El principal motiu d’aquesta renuncia seria dedicar-se a fer campanya per guanyar les primàries del PSC a Barcelona, ja que ha estat el candidat que ha aconseguit més avals. D’aquesta manera, aconseguiria traslladar la imatge que ell és el canvi que necessita el partit dels socialistes catalans, perquè s’aparta de la vella política d’aferrar-se als càrrecs.


Segons confirmava el mateix programa, el gest de Collboni ha sorprès a Navarro, ja què podria obrir un nou problema al partit, ja que qui l’ha de substituir és Laia Bonet, que també es candidata a les primàries, i dóna suport als diputats crítics i catalanistes.

Si Collboni efectivament renuncia a l’escó no el podria recuperar fins a la propera legislatura, sempre i quan anés a la llista.

"Seré el candidat del PSC a les municipals"

Collboni, entrevistat al mateix programa, s'ha mostrat convençut que serà ell qui es proclamarà vencedor de les primàries del seu partit per encapçalar la llista de les municipals del 2015 a la capital catalana. Si no és aquest el cas, "tornaré a la meva vida normal", ha explicat, "i així trencaré la vella concepció de la gent que acostuma a creure que els polítics no tenen res a fer a la vida a part de la política". Collboni ha assegurat que si és ell el guanyador es convertirà en el líder de l'oposició des del dia següent a les eleccions, ja que "hi ha alguna cosa que no ha funcionat en aquests dos anys d'oposició", llençant un clar dard contra el seu contrincant i actual líder del PSC municipal, Jordi Martí.

Martí ha respost a aquestes acusacions directament mitjançant una piulada al seu compte de Twitter:








http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/collboni_deixa_l_esco_del_parlament_99249.php