dijous, 6 de març del 2014

Bosch proposa deixar Monago “ben content i satisfet"

Dijous, 6 de març de 2014 14:55 h

“Si considera que Catalunya és una càrrega per Extremadura i Espanya, que ens ho digui i l'ajudarem a deslliurar-se d'aquesta càrrega”.


(ACN).- El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha replicat aquest dijous al president d'Extremadura, José Antonio Monago, per les conclusions que ha tret de les balances fiscals que va presentar aquesta setmana el seu govern. El republicà considera que l'extremeny "fa malament" els càlculs, però tot i això s'ha dirigit a Monago per demanar-li que "si pensa que Catalunya és feixuga per les arques d'Espanya i Extremadura, que treballi amb nosaltres per la independència de Catalunya i la república catalana". El deixarem “ben content i satisfet", ha sentenciat. 


En aquest sentit, Bosch ha criticat també la manera en que Monago ha presentat les seves balances fiscals. Per al portaveu d'ERC a Madrid, "no es pot computar un préstec com el FLA com si fos una aportació neta de l'Estat", perquè aquesta partida "no és un regal del govern espanyol, sinó un préstec". "I si això no s'ha de tornar, que ens ho expliqui", ha afegit, tot concloent que "les xifres són les xifres i no són tan interpretables".

"Només falta que diguin que el futur de Crimea l'han de votar tots els espanyols"


D'altra banda, Alfred Bosch ha volgut replicar també la postura que atribueix al govern espanyol en el conflicte d'Ucraïna i Rússia. "Em sorprèn molt la posició del govern espanyol, que fa tots els esforços del món per prohibir que els crimeans votin", ha dit el republicà, tot afegint que aquesta posició política demostra que l'Estat té "una obsessió malaltissa".

"Amb els esforços que fa el món per pacificar la situació i que no hi hagi enfrontaments a la zona, l'única obsessió del govern espanyol és que els crimeans no votin en un referèndum. Tenen un problema", ha comentat Bosch, que assegura que des de l'Estat "quan senten 'Crimea' entenen 'Catalunya', i quan els diuen que lletregin 'Crimea' escriuen 'Catalunya'. "Tot ho fan en clau del procés català, estan pensant en Catalunya. I només falta García-Margallo dient que el futur de Crimea l'han de votar tots els espanyols", ha ironitzat el republicà. Bosch, en qualsevol cas, ha esperat que a Crimea "les coses es puguin resoldre en pau, de forma civilitzada i democràtica".