dimarts, 18 de febrer del 2014

Rivera es promociona a Espanya amb un eslògan madridista

Dimarts, 18 de febrer de 2014 12:55 h

Ciutadans copia l’eslògan “Juntos podemos”, que la directiva del Real Madrid va idear per sortit de la sequera de títols l’any 2007, per promocionar el seu moviment a Espanya


Rivera copia el Real Madrid i aspira a emular Obama. "El 2013 em vaig plantejar extrapolar el model de mobilització ciutadana d'Obama per transformar la vida pública i democràtica espanyola" assegura en el llibre “Juntos podemos” editat pel Grup Planeta que ha aquest dimarts ha sortit a la venda i en el que Rivera resumeix la seva proposta per "transformar" Espanya. Acomboiat pel mitjans espanyols i a costa de denigrar el procés sobiranista català, Rivera vol "transformar Espanya amb un projecte comú que il·lusioni tots els espanyols" i compara la plataforma Movimiento Ciutadano amb l'estratègia que va impulsar Barack Obama a la presidència dels Estats Units. 


Créixer a Espanya a costa de denigrar Catalunya

En el seu llibre, tal com va explicar en una entrevista massatge a La Sexta noche dissabte passat, Rivera denuncia que pateix la censura de TV3 i altres mitjans de comunicació públics i privats. Durant l’entrevista Rivera va afirmar tenir dades sobre les pressions de dirigents de partits polítics per vetar Ciutadans a les tertúlies, però es va negar a dir quins mitjans havien practicat el veto –tret de TV3-,  “perquè no vull que es foti ningú al carrer”, amb tot, després que l’exdirector d’El Público, Jesús Maraña, li recordés que les acusacions de Rivera eren molt greus i que no calia exposar les fonts però sí podia denunciar quins mitjans havien estat pressionats, va assegurar que telenoticies i informatius rebien pressions i que els periodistes se sentien mers comunicadors.

Rivera benvolent amb el poder financer

Marañas va afirmar que El Público mai havia rebut cap tipus de pressió i va sugerir Rivera que més que apuntar als mitjans apuntes al poder financer, cos que en el seu llibre no feia. Rivera li va confessar que ell "aspira a viure en un país on els crèdits no es donen en funció del color polític" i les entitats financeres no decideixin a quin mitjà salvar o no.

 Rivera vol tornar al poble els símbols que s’han apoderat els “nacionalistes catalans”

Rivera també afirma que entorn els símbols de l'Estat hi ha un "complexe" i remarca que "sembla que l'únic motiu que porta a la majoria d'espanyols a mostrar amb normalitat els símbols o colors d'un país és l'esport". Pel que fa a Catalunya, lamenta que en els darreres trenta anys "el nacionalisme català s'hagi apoderat dels símbols més importants de tots els catalans", en referència a la llengua i la senyera.