divendres, 28 de febrer del 2014

Puig Antich, al ple de l'Ajuntament de Barcelona

Divendres  28.02.2014  06:00

Jordi Portabella (ERC) hi presenta una declaració institucional · És en suport de la família i proposa de dignificar la plaça que porta el seu nom




Salvador Puig Antich



Diumenge farà quaranta anys que el jove llibertari Salvador Puig Antich va ser executat pel franquisme. En aquesta avinentesa, el ple de l'Ajuntament de Barcelona vota avui una proposta de declaració institucional per a donar suport a la família i per a demanar que es dignifiqui la plaça que hi ha en honor seu al districte de Nou Barris.

Presentat pel grup d'ERC, Democràcia Catalana i Reagrupament, el text dóna suport a les accions judicials empreses per la família en la querella argentina contra els crims del franquisme, amb l'objectiu de 'revisar el judici miliar, restituir la veritat i revocar la sentència a mort'. 

A més, s'afegeix a la commemoració del quarantè aniversari i 'expressa el compromís de l'ajuntament en la dignificació de la plaça de Salvador Puig Antich, per tal que sigui un espai per a la seva memòria'. Tal com retreu el periodista Jordi Panyella en el llibre 'Salvador Puig Antich, cas obert', a la plaça que porta el seu nom no hi ha cap placa ni cap element que la identifiqui. No hi ha cap referència a la figura que teòricament homenatja.

Si, tal com es preveu, aquesta declaració s'aprova, amb el suport de CiU, ICV i PSC, l'ajuntament haurà de fer-hi millores per resoldre aquesta mancança.