diumenge, 23 de febrer del 2014

Manifestació sense incidents contra la Legión a Barcelona

Unes 400 persones protesten pels assaigs de la "Hermandad" cada diumenge en uns terrenys públics


, Redacció | Actualitzat el 23/02/2014 a les 14:51h






La capçalera de la manifestació. Foto: Jordi Borràs


Unes quatre-centes persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest migdia en un ambient festiu i familiar, contra l’Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios que cada diumenge assaja en uns terrenys de Sant Andreu cedits gratuïtament pel Consorci de la Zona Franca i  l’Ajuntament de Barcelona.

L'Assemblea Antifeixista de Sant Andreu ha volgut d'aquesta manera aixecar públicament la queixa per les desfilades legionàries que s’hi practiquen durant les jornades dominicals. Amb el lema “Fora Legionaris! Ni a Sant Andreu, ni enlloc!”, la protesta demandava que els terrenys es converteixen en equipaments socials i mostrar el “descontentament popular amb la cessió a la Hermandad”. Abans de la manifestació s'ha celebrat una festa popular a la plaça Orfila de Sant Andreu.

La manifestació ha transcorregut sense cap incident remarcable, malgrat les amenaces de l'extrema dreta d'actuar. De fet, han aparegut pintades de la formació Democracia Nacional aquesta matinada per tot el barri. Els Mossos, però, han muntat un dispositiu policial preventiu.