divendres, 21 de febrer del 2014

Jutges per a la democràcia recolzen els magistrats proconsulta

Divendres, 21 de febrer de 2014 18:05 h

El consideren "llibertat d'expressió" i critiquen que el Consell General del Poder Judicial hagi admès a tràmit la denúncia de Manos Límpias


Barcelona (ACN).- L'entitat Jutges per a la democràcia ha emès un comunicat a través del qual considera que les opinions dels 33 jutges i jutgesses de Catalunya que mantenen que el dret a decidir és possible dins la Constitució "no encaixen de cap manera en la falta disciplinària que ha estat denunciada". El sindicat Manos Limpias ha denunciat el cas davant del Consell General del Poder Judicial, que ha decidit remetre el manifest al Servei d'Inspecció i al Promotor de l'Acció Discipplinària. Per a Jutges per a la democràcia el manifest és "una mostra de l'exercici de la llibertat d'expressió" que "també assisteix qualsevol magistrada o magistrat". 




Manos Limpias ha denunciat els jutges signants del manifest favorable al dret a decidir per incomplir de forma conscient el deure de fidelitat a la Constitució. En opinió de Jutges per a la Democràcia, un cop llegit el manifest es detecta "de manera molt clara" que aquesta vulneració no existeix. És per això que l'associació de jutges considera "especialment criticable" que des de la Comissió Permanent del CGPJ s'hagi remès el manifest al Promotor de l'Acció Disciplinària.

A parer de l'entitat, les opinions expressades al manifest dels jutges catalans s'han de discutir "a través del debat jurídic corresponent", i subratlla que no resulta "admissible" cap mena "d'intimidació institucional", tal com pot ser "la incoació de les esmentades diligències".

Els membres de Jutges per a la democràcia acaben el comunicat assegurant que rebutgen mesures que limitin "de manera injustificada" la llibertat d'expressió d'aquells que integren la judicatura, i subratllant que donen suport al dret a que s'emetin opinions "sense que tinguin com a resposta cap mena de pressió per part de l'òrgan de govern judicial".




1 comentari :

Mela ha dit...

Hola Rosamary... menudo lío hay
Espero que todo se solucione por el bien de todos
Me gustaría decir más... pero no acabo de entender todo este jaleo
Besos