divendres, 28 de febrer del 2014

El “lobby Puente Aéreo” dividit

Divendres, 28 de febrer de 2014 05:00 h

El bloc madrileny del lobby secunda les tesis de Rajoy i el seu immobilisme mentre que el bloc català insisteix en una tercera via que el príncep mateix sap que és inviable


Tant sols la part catalana del “lobby Puente Aéreo” vol la tercera via, una via basada en singularitzar Catalunya en l’apartat de la llengua i la cultura i buscar una formula de finançament que sembli especial a Catalunya i gens significativa a la resta de l’estat. Però aquesta proposta té un mur infranquejable en la part espanyola, després de tants anys d’atacar Catalunya, avui no hi ha polític a Espanya amb valentia suficient per singularitzar la relació entre Catalunya i Espanya. Fins i tot el silenci del príncep Felip en el sopar no va ser per prudència sinó per incapacitat de poder influir en trobar aquesta tercera via, i més, en el moment de més debilitat de la monarquia espanyola, avui no és segur que la corona espanyola tingui massa futur. 


Reunió Botiflers traidor Pont Aeri


El somni d’alguns catalans que la monarquia sigui el salvador de la relació entre Catalunya i Espanya cada cop més allunyada

Alguns dels assistents van poder comprovar com el príncep Felip va mostrar amb els seus silencis una certa fredor cap a la proposta de la tercera via, la sensació que el príncep està més preocupat per no perdre la possibilitat de ser rei que preocupar-se per fer el dolent davant Espanya per donar privilegis a Catalunya.

Cautela del príncep davant les demandes catalanes que assumeixi un paper per fer possible la tercera via


Va ser Manuel Torreblanca del Grup Godia, que va demanar un paper actiu a la monarquia per trobar una solució al bloqueig entre els governs espanyol i català. Ho va fer també Marc Puig president de la multinacional Puig en que va insistir al propi príncep en l’assumpció de responsabilitats de la corona per tal de poder tenir un paper clau en la solució al problema català. Però el príncep va estar molt fred i va llençar més pilotes fora de les que podien pensar els membres catalans del “lobby Puente Aéreo”.


El sector espanyol del “Puente Aéreo” es va mostrar inflexible, res a negociar per afavorir Catalunya

Tant Ignacio Garralda president de la Mútua Madrilenya com Villar Mir, president d’OHL van està contundents en favor de les tesis de Rajoy, el que fa preveure que la tercera via no té cap futur, ni ara ni després de les eleccions europees, i aquesta realitat obligarà als membres catalans del lobby a prendre decisions, o amb Espanya o amb Catalunya.