dilluns, 10 de febrer del 2014

Ciutadans ja espanta amb 'enfrontaments al carrer'

Dilluns  10.02.2014  15:11

S'ofereix a Rajoy per 'millorar la seva informació i arbitrar solucions davant del desafiament separatista'



El secretari general i portaveu de C's, Matías Alonso, ha denunciat que CiU i ERC coneixen el 'greu risc de fractura sociopolítica' que hi ha a Catalunya per la consulta i ha augurat que pot acabar amb 'enfrontaments' al carrer. En aquest sentit, ha lamentat que els dos partits donin per bona aquesta situació. 'La disbauxa separatista no està improvisada', ha insistit alhora que ha acusat el govern d'aprofundir en la divisió i voler 'trencar la societat catalana en dues meitats'. D'altra banda, s'ha mostrat molt crític amb la concentració d'aquesta tarda de Somescola.cat davant de la seu del TSJC. 'El que és legal és el que diu la constitució, l'estatut i les sentències dels tribunals', ha defensat.

Alonso s'ha mostrat preocupat per l'actitud del govern de Rajoy respecte Catalunya. 'No sap, i sembla que no vol saber, que a Catalunya tenim un govern que té la voluntat ferma d'aprofundir en la divisió, de trencar la societat catalana en dues meitats i d'enfrontar-les', ha lamentat. En aquest context, el portaveu de C's ha tornat a oferir al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, una trobada amb C's 'al màxim nivell' per tal de 'millorar la seva informació i arbitrar solucions davant del desafiament separatista'.

En referència a la concentració convocada per avui de Somescola.cat en contra la sentència del TSJC que obliga cinc escoles a donar un 25% de les classes en castellà, Alonso els ha retret que defensin el que anomenen 'legalitat vigent' i ha defensat que 'el que és legal és el que està escrit a la constitució i a l'estatut, que a l'escola catalana hi ha dues llengües vehiculars, i és també el que diuen les sentències dels tribunals'. A més, s'ha dirigit a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a qui ha qualificat de 'consellera insubmisa', per demanar-li que respecti els tribunals i doni solucions perquè 'el català i el castellà siguin llengües vehiculars de forma equilibrada'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4172385/20140210/ciutadans-espanta-enfrontaments-carrer.html