dimecres, 22 de gener del 2014

UDC i ICV sense tercera via i sense espai electoral

Dimecres, 22 de gener de 2014 05:00 h

El pacte de Rajoy i Rubalcaba contra el sobiranisme català deixen orfes i sense discurs els partidaris de la tercera via i del l’estat propi, el #SíNo el#9N2014 ja no és viable


Preocupació entre certs dirigents d’UDC i d’ICV-EUiA per l’actual situació de no diàleg tant del PP com del PSOE, perquè comproven que els perjudicats són ells que no tenen resposta atractiva pels seus electors, avui la tercera via ja es percebuda per una majoria com un atac a Catalunya i al seu desig de llibertat, el  que comporta que aquests partits es vagin quedant sense espai electoral. La darrera enquesta publicada va caure com un gerro d’aigua freda a l’actual direcció d’ICV-EUiA que en el pitjor moment dels socialistes catalans no tant sol no pugen sinó que van de davallada. 

Moviments a UDC per garantir seguir amb coalició amb CDC

Malgrat que Duran no atura el seu discurs crític amb el president i el mateix govern, cada cop són més els membre d’UDC que tenen clar que lluny de la coalició difícilment tindran espai polític i també tenen clar que mai per la via Duran tindran un candidat a la presidència de la Generalitat. Cada cop són més, però encara minoritaris, els que demanen substituir Duran i reforçar la mateixa coalició amb un clar posicionament pel #SíSí.

El fracàs de l’actual estratègia de Camats i Herrera comença a provocar moviments entre alguns dirigents i militants

El malestar de cada cop més militants i simpatitzants al comprovar com el desencant i la crisi del PSC no repercuteix amb la millora de les expectatives eco-socialistes i sí provoca un augment dels vots socialistes cap a ERC i fins i tot cap a CDC és cada cop més evident. El debat que per una vegada per a totes es defineixin clarament comença a ser realitat cada cop amb més evidència, el #SíNo  sembla no tenir sentit en uns moments que la regressió autonòmica és més evident que mai.

El #SíNó ja és propietat de Ciutadans, del PPC i del actual PSC de Pere Navarro

La tercera via és més morta que mai i sense capacitat de ressuscitar, com més tard se’n adonin les direccions de UDC i ICV-EUiA de l’actual situació pitjor serà el seu resultat electoral, el #SíNo ja no pot ser patrimoni d’UDC i ICV-EUiA, ara ja es patrimoni dels que no volen el dret a decidir. En els propers mesos es produiran moviments dins d’aquest dos partits, ara veiem quelcom inversemblant amb la crisi del PSC, properament veurem moviments i crisi dins d’UDC i ICV-EUiA.