dimecres, 29 de gener del 2014

PSC: Dret a decidir a l’Aran Sí, a Catalunya No

Dimecres, 29 de gener de 2014 16:25 h

Unitat d'Aran(PSC-PSOE) posa en marxa la campanya ''Som Aran! Ni vegueria, ni comarca'' amb una bateria d'accions institucionals per fer respectar la singularitat de l'Aran


 Unitat d'Aran (UA) posa en marxa aquesta setmana la campanya ''Som Aran! Ni vegueria, ni comarca''. L'objectiu és defensar i reivindicar la singularitat de la Vall i del poble aranès. El secretari general d'UA, Paco Boya, també ha anunciat ''un seguit d'accions institucionals per fer respectar aquesta singularitat i autonomia de la Vall d'Aran d'acord amb el principi estatutari que considera l'Aran com una entitat territorial diferent dins de Catalunya'', un exercici del dret a decidir que el PSC ni tant sols vol per a Catalunya. 

Paco Boya recalca que l'Aran, de la mateixa manera que Catalunya, té llengua, cultura i autogovern propis''

''Ens preocupa molt que després d'una llarga discussió respecte de l'organització en vegueries, que va acabar amb un acord entre Unitat d'Aran i el PSC per excloure l'Aran d'aquesta divisió territorial, ara ens hi vulguin tornar a incloure a través de la Llei de governs locals, que oblida completament ell nostre caràcter singular'', ha afirmat Boya.

El PSC utiltiza el dret a decidir en funció dels seus interessos polítics

Per Boya, ''el més greu de tot plegat és el silenci còmplice del síndic Barrera i del diputat i alcalde de Vielha, Àlex Moga, que han decidit practicar un seguidisme sense precedents, tot diluint la nostra identitat de poble diferenciat com si l'Aran fos una simple comarca''.