diumenge, 5 de gener del 2014

Possibilitats d'una candidatura unitària a les europees

05/01/2014

EUROPA

CDC ho veu més a prop i dirigents d'ERC apunten que pot estar encapçalada per representants de la societat civil


Lluís Bou

El president Artur Mas i l'alcalde Oriol Junqueras a Sant Vicenç dels Horts
Creix la possibilitat d'una candidatura unitària pro-sobirania de Catalunya a les eleccions europees. La fórmula, que setmanes enrera semblava decaure, ha tornat a agafar força arran de l'evidència que el procés català ha entrat en l'escena europea i que els vots en els comicis seran observats amb tot detall. La lectura dels resultats a Catalunya repercutirà en la continuïtat del procés sobiranista.

La candidatura, si es concreta, estarà formada per representants de la societat civil, de CiU i d'ERC, amb una aposta clara per reivindicar davant la UE la sobirania catalana. CDC veu ara més a prop la llista unitària, i d'aquesta manera ho indiquen dirigents de la formació convergent. També defensa aquesta opció l'exconseller i dirigent del PSC, Ernest Maragall.

ERC està començant a valorar l'aposta, conscient que el moment és excepcional. El cap del grup municipal d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, ha indicat avui al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio que no descarta una candidatura dels republicans amb CiU encapçalada per la societat civil.

A partir de dimarts s'intensificaran els contactes entre CDC i ERC sobre aquesta possible llista electoral, que en darrer terme estudiaran el president Artur Mas i el líder republicà, Oriol Junqueras.