dimecres, 8 de gener del 2014

Muriel Casals interpel·la Margallo: "Per què no ens deixen votar?"

08/01/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El ministre li replica en un dinar-col·loqui a Barcelona, que demanar la consulta és "altament perillós"


Lluís Bou


Margallo a Barcelona
La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha aprofitat avui un dinar-col·loqui que ha presidit a Barcelona el ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, per plantejar-li públicament la necessitat que els catalans puguin decidir el seu futur en una consulta. "Per què no ens deixen votar?", ha preguntat la presidenta d'Omnium micro en mà davant el representant del govern espanyol.

 "No seria la democràcia i escoltar la veu del poble català la millor sortida per afrontar la situació actual?"
, ha afegit Muriel Casals. La representant d'Òmnium ha afegit que no s'ha complert res de l'esperit dialogant que havia anunciat l'executiu espanyol.
  

L'exconseller Lluís Recoder i la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals (a la dreta) en el dinar-col·loqui @SERCatalunya
 


Margallo no ha volgut respondre en termes de reconeixement democràtic i s'ha escudat en advertiments. Ha suggerit que demanar una consulta sobre la independència de Catalunya "és altament perillós". "Demanar allò possible és sensat, demanar allò probable és temerari, demanar allò impossible és altrament perillós", ha indicat el ministre a Muriel Casals.

El diàleg s'ha produit en un dinar-col·loqui de Barcelona Tribuna, organitzat pel diari 'La Vanguardia' i Amics del País. El ministre, que passa per ser el membre del govern espanyol més dialogant amb el procés català, s'ha mostrat educat però no ha fet el mínim acostament de cara a acceptar la celebració de la consulta. També s'ha oposat a la cessió d'un pacte fiscal a Catalunya.

Margallo ha insistit que una Catalunya independent tindria tres problemes: qui paga els 50.000 milions de deute, una hipotètica fugida d'inversions i un suposat deteriorament comercial amb Espanya.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/muriel_casals_interpel_la_margallo_per_que_no_ens_deixen_votar_98010.php