dilluns, 27 de gener del 2014

L'autopista de l'aeroport de Barajas, en fallida

27/01/2014

L'empresa atribueix els mals resultats al "trànsit extraordinàriament baix"


Lluís Bou


L'autopista Eix Aeroport M-12, que uneix Madrid i l'aeroport de Barajas, ha estat declarada en concurs de creditors pel jutjat mercantil número 2 de Madrid, amb un deute d'uns 550 milions d'euros, segons ha informat la Cadena Ser.
La via de pagament, que és titularitat al 100 % del grup OHL, és una de la desena de autopistes espanyoles que actualment afronten un risc de fallida i que estan també en procés concursal. En el cas de l'autopista a l'aeroport madrileny, els seus creditors tenen un termini d'un mes per comunicar els imports que se'ls deu.

En el moment que va sol·licitar el concurs d'aquesta autopista, a finals del passat mes de novembre, OHL ho va atribuir a l'"increment dels costos de construcció i expropiacions, substancialment superiors als inicialment projectats", i al trànsit "extraordinàriament baix" que registra l'autopista.
L'autopista Eix Aeroport va perdre un 2,5% d'usuaris l'any passat, però tot i això es manté com la més trànsit suporta de totes de les que estan en concurs, amb gairebé 17.834 vehicles diaris, segons dades del Ministeri de Foment. Aquest via és una de les deu que el Ministeri de Foment sospesa integrar en una societat pública d'autopistes per tal de garantir la seva viabilitat. Segons el projecte del departament que dirigeix ​​Ana Pastor , el Ministeri comptaria amb un 80% de la nova empresa d'autopistes i el 20% es repartiria entre les actuals societats concessionàries de les vies .
La resta de les autopistes en problemes són les radials de Madrid , la circumval·lació d'Alacant, la Madrid-Toledo, la Cartagena-Vera i l'Ocaña-La Roda .