dimecres, 29 de gener del 2014

La FAES equipara el procés sobiranista al nazisme

Dimecres, 29 de gener de 2014 15:45 h

En un document apocalíptic contra la independència de Catalunya, equipara els processos Basc i Català i els situa entorn els nacionalismes dogmàtics del passat



La FAES ha elaborat un argumentari similar al document del ministre Margallo contra la independència de Catalunya titulat '20 preguntes amb resposta sobre la secessió de Catalunya', amb la diferència que al seu pròleg assegura que la situació que viu Catalunya “torna a demostrar com els nacionalismes” acaben sent “els agents més profundament divisius de les societats que diuen encarnar” i que a causa de la seva visió “dogmàtica” es neguen a “assumir la pluralitat” a tots nivells.

I afegeix que quan aquestes visions extremes es posen en marxa i “es creuen exemptes del joc democràtic el resultat inevitable és la fractura social”. Per això tant al País Basc com Catalunya han protagonitzat els processos més traumàtics de divisió política i social de l’Espanya post transició. 

Un documents finançat pel ministeri de Cultura del ministre Wert

La resta del document, que FAES ha editat en espanyol i català, defensa que el procés català és il·legal i inconstitucional, nega que hi hagi motius històrics o greuges entre Espanya i Catalunya i alerta dels perills que suposaria una hipotètica independència catalana resumint-ho en tres conceptes: "debilitat institucional, empobriment sever i aïllament internacional". La diferència amb la doctrina Margallo és que es cura en salut sobre una eventual consulta no vinculant que qualifica de “low cost” que  considera impossible.




1 comentari :

xavier pujol ha dit...

I només som a gener, se'ns farà llarg aquest any... ens volen fer agafar por.... ja s'ho poden treure del cap. Com més amenacin, més convençuts estarem de reivindicar la llibertat, I mal els pesi, democràticament!
Fita