dilluns, 20 de gener del 2014

La diplomàcia catalana treu de polleguera Duran

Dilluns, 20 de gener de 2014 05:00 h

La internacionalització del procés sobiranista no agrada Duran que no perd ocasió per disparar en contra la tasca de la Generalitat en aquest sentit


El líder d’unió, president de la Comissió d’Exteriors del Congrés, i per tant la màxima autoritat parlamentària en aquesta matèria d’Espanya, té la mosca darrera l’orella amb l’acció exterior de la Generalitat i la diplomàcia catalana. En pocs dies ha qüestionat públicament la tasca d’internacionalitzar el procés sobiranista català, preguntat a TV3 sobre la carta que el president Mas va enviar als mandataris europeus no va voler fer valoracions però va afirmar que "S'ha pensat i estudiat com funcionen les Nacions Unides? Fem-ho, si us plau, abans de fer un altre ridícul", i va afegir que “si un dia hem de ser un estat independent un dels reptes és exercir bé la diplomàcia”.  






El dia que la BBC entrevista el president Mas, Duran posa en dubte que hi hagi una campanya per internacionalitzar el procés

Duran s'ha entrevistat aquest diumenge amb la presidenta de Xile, Michelle Bachelet, a santiago de Xile, i ha tornat a deixar en evidència la feina feta des de la Generalitat per internacionalitzar el procés i sumar suports a favor del referèndum. El líder d’Unió preguntat sobre aquesta qüestió ha manifestat que "Sincerament, no conec que existeixi una campanya internacional. Llegeixo i sé que és cert que han contractat una agència, però no sé què han fet i quins resultats tenen", i s’ha lamentat de que s'assabenta "d'aquestes coses pels diaris", i ha afegit: "No tinc idea de si la Generalitat està recollint suports. Potser sí, no ho sé. Malgrat que sóc un president d'un partit que dóna suport a aquest govern, a mi no m'expliquen aquests detalls".

Un pèssim ambaixador de la causa catalana

El líder d’Unió en declaracions a l’Agència EFE ha posat al mateix nivell Mas i Rajoy i els ha demanat "Que parlin, que comencin de nou, que busquin una solució que sigui sotmesa a consulta”.