dimecres, 29 de gener del 2014

El govern espanyol evitarà l'homenatge al “Carnisser de Badajoz”general Yagüe?

Dimecres, 29 de gener de 2014 14:10 h

ERC preguntarà al govern espanyol si evitarà l'homenatge al general Yagüe a Burgos el militar fou responsable de les execucions massives a Badajoz el 1936 i de repressió a Catalunya. 

 

 

El grup d'ERC al Congrés presenta una bateria de preguntes al govern espanyol qüestionant-li si evitarà l'homenatge al general Yagüe, previst per al 22 d'abril a Burgos amb la inauguració de la mostra dedicada a la seva figura en unes instal·lacions propietat de l'ajuntament 'Un hombre y el resurgir de Burgos. Yagüe', i si permetrà que es facin actes d'enaltiment al franquisme. Segons fonts republicanes, també preguntarà a l'executiu de Mariano Rajoy si preveu alguna reforma legislativa per evitar que es duguin a terme homenatges com aquest i si s'ha subvencionat la fundació que porta el nom del general, responsable de les execucions massives a Badajoz el 1936 i de repressió a Catalunya. Yagüe va ser membre de la Falange Española i amic personal de José Antonio Primo de Rivera i responsable de mamar afusellar a unes 4.000 persones del bàndol republicà i exercir la repressió a Catalunya.

ERC també vol saber quants carrers del nomenclàtor de tots es municipis de l’estat mantenen el nom del general i què pensa fer per impedir que el nomenclàtor municipal porti el nom del general franquista.El general era conegut en el bàndol republicà amb el sobrenom del "Carnisser de Badajoz", per la seva responsabilitat en l'execució de combatents i militants republicans a aquella ciutat un cop fou conquerida per les seves tropes.


http://directe.cat/332787