dijous, 2 de gener del 2014

#CatalanTalk, entrevistes sobre Catalunya, a Twitter i en anglès

Dijous  02.01.2014  06:00

Us presentem un nou format d'entrevista coincidint amb el llançament de VilaWeb - News from Catalonia



Liz Castro, impulsora de VilaWeb - News from Catalonia.



Avui a les cinc de la tarda (11am EST, 8am PST), l'edició en anglès de VilaWeb començarà la sèrie #CatalanTalk d'entrevistes a activistes, polítics, escriptors, acadèmics, artistes, científics, emprenedors, en un format nou: a Twitter, en temps real i en anglès. Ens sembla que la millor manera de fer saber què passa a Catalunya ara mateix és demanar-ho directament als qui treballen pel país i publicar les preguntes i les respostes en anglès. Twitter ens permetrà de compartir l'entrevista a l'instant i acceptar qüestions i comentaris dels lectors. Farem servir l'etiqueta #CatalanTalk. Alguns traductors s'han compromès a traduir les entrevistes a més idiomes. Faran servir les etiquetes #CatalanTalkFR, #CatalanTalkES, etc.

El primer convidat serà Ferran Civit i Martí (Twitter), del secretariat de l'Assemblea Nacional de Catalunya i coordinador logístic de la Via Catalana, en què més d'un milió i mig de catalans es van donar la mà el setembre passat de cap a cap del Principat Catalunya per reivindicar la independència. Com va dir Civit en una entrevista recent al Punt Avui, 'si som capaços de fer això, som capaços d'aconseguir la independència'.

Les pròximes entrevistes seran a Gemma Lienas (Twitter), escriptora, feminista i últimament xocolatera, el 9 de gener a les quatre de la tarda; i a Oriol Junqueras (Twitter), president d'Esquerra Republicana Catalana i cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, el 13 de gener a les cinc. També seran entrevistats Salvador Cardús (Twitter), sociòleg i periodista, membre del Consell Assessor per la Transició Nacional; Albert Pont (Twitter), president del Cercle Català de Negocis; Blanca Rosa Roca (Twitter), editora de Roca Editorial; Vicent Partal (Twitter), director de VilaWeb; i Quim Torra (Twitter) editor i director del Born Centre Cultural. Es pot consultar el calendari d'entrevistes ací.

Parlarem amb molta més gent i us convidem a suggerir noms de potencials entrevistats enviant un correu a english@vilaweb.cat o a través del compte de VilaWeb - News from Catalonia (Twitter).

Les entrevistes es faran en temps real, però es podran consultar després en una compilació que es publicarà a l'edició anglesa de VilaWeb. A més, hi ha la voluntat de col·leccionar les entrevistes primer en un llibre electrònic --que es podrà actualitzar cada vegada que hi hagi una nova entrevista-- i, quan ja se n'hagin fetes unes quantes, en paper.

Volem agrair la inspiració a Porter Anderson (Twitter). Les seves entrevistes amb gent del món de l'edició, que es fan a Twitter amb l'etiqueta #PorterMeets cada dilluns a les cinc de la tarda, paguen molt la pena.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4164871/20140102/catalantalk-entrevistes-catalunya-twitter-angles.html