dimecres, 18 de desembre del 2013

Seixanta baixes a Unió per l'"ambigüitat" en el tema nacional

18/12/2013

 DRET A DECIDIR

Afiliats a la intercomarcal de Tarragona presentaran avui la renúncia a la seu nacional dels democristians


Lluís Goñalons


Josep Antoni Duran i Lladre fent el seu discurs de clausura de la jornada sobre "Valors i Política"
Una seixantena de baixes en bloc a Unió Democràtica de Catalunya (UDC). En un acte organitzat per a avui, els dissidents de la intercomarcal de Tarragona estriparan el carnet a la seu nacional del partit. Volen expressar així el seu descontentament amb la formació que encapçala Josep Antoni Duran i Lleida.

La militant d'Unió de Tarragona i representant dels díscols, Laura Castel, ha criticat l'"ambigüitat" del comitè de govern d’UDC. "La posició de la directiva dista de l'opinió de la majoria de la militància i la societat civil", segons ha explicat a El Singular.

"No és un rampell. La separació s’ha fet cada vegada més grossa. En els darrers consells del partit hem fet esmenes, vam donar suport a la candidatura de l'exdirigent d'UDC Josep Maria Vila d'Abadal.... Però ha arribat un punt en què no ens hi sentim representats", ha justificat la, fins avui, militant de la formació demòcrata-cristiana Laura Castel.

La seixantena de militants d'Unió estriparan el carnet per expressar la "disconformitat amb el capteniment adoptat per la direcció del partit respecte a l’ambigüitat de diverses declaracions públiques quant al tema nacional, que no reflecteixen l’opinió de la majoria de la militància del partit ni de la societat catalana", tal i com justifiquen en un comunicat emès avui.

El grup de militants asseguren que no coneixen encara la reacció del líder de la formació, Duran i Lleida, però vaticina Castel que "no s'ho prendrà bé".

Trencament i prou

Els 60 tarragonins que avui estriparan el carnet no han previst unir-se en una nova formació. Particularment la militant d'Unió ha considerat que molts "seguirem formant part de la societat civil", a diferents associacions, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), o altres. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/udc_97690.php