dimarts, 3 de desembre del 2013

Sala-i-Martín: "El govern espanyol no aplica la teoria política, sinó la franquista"

03/12/2013

ESPANYOLISME

L'economista critica que "ningú hagi alertat els catalans dels riscos de quedar-se a Espanya"


Lluís Goñalons


L'economista Xavier Sala-i-Martín
L’economista Xavier Sala-i-Martín ha criticat avui com el govern espanyol vol reduir les despeses derivades de les duplicitats entre administracions. “El govern espanyol que regenta el PP no aplica la teoria política, sinó que està embrancat en executar la seva deriva franquista”, ha carregat l'economista a 'Rac1'.

Sala-i-Martín creu és "bo" eliminar duplicitats administratives, però el PP les aplica al revés. "La teoria política assenyala que les qüestions més locals, han d'estar administrades -políticament i econòmicament- pels agents públics més pròxims al ciutadà. "Recentralitzar a nivell estatal, com està fent el PP amb educació o sanitat és una política franquista".

Dels riscos de quedar-se a Espanya

Sala-i-Martín ha explicat que fins ara l'Estat espanyol s'ha afanyat a atiar la campanya de la por d'una separació. Sobretot, dels riscos de separar-se d'Espanya i "del diluvi infernal que ens cauria a sobre si ens separem", ha explicat. Avisa, però, que ningú ha alertat dels perills de quedar-se a l'Estat espanyol.

"Si ens quedem, no serà idíl·lica ni serà semblant a la que somiàvem a l'època de la Constitució. No. Serà una Espanya centralitzada on se seguiran passant pel 'forro' les lleis que han impulsat els catalans sobre sanitat, educació, etc. Si ens quedem, tornarem al franquisme del 1975", ha resumit a tall lacònic.

A més, ha volgut recordar que les darreres avaluacions independents presentades per organismes autònoms, com la d'avui per Transparència Internacional, contrasten amb les dades optimistes que es "cuinen des del govern espanyol".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/sala-i-martin_el_govern_espanyol_no_aplica_la_teoria_politica_sino_la_franquista_97395.php