dilluns, 30 de desembre del 2013

L'hora de la selecció

Catalunya s'enfronta aquest vespre a Cap Verd, un rival que es va classificar per Brasil 2014 però que va ser desqualificat per alineació indeguda


| Actualitzat el 30/12/2013 a les 09:30h



Imatge de l'Estadi Olímpic Lluís Companys aquest matí
 Aquest vespre (19.00 h, TV3) se celebra el tradicional amistós de Nadal de la selecció nacional que en aquesta edició s'enfrontarà a Cap Verd a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. La selecció africana, rival de Catalunya, es va classificar per disputar el Mundial de Brasil 2014 però va acabar sent eliminada per alineació indeguda. El combinat africà se situa en la 39a posició del rànquing FIFA, per sobre d'altres països Turquia, Japó o Paraguai o Sud-àfrica.
L'equip que entrena Gerard López, té la baixa d'última hora del jugador de l'Elx Javi Márquez. El seu lloc l'ocuparà Jordi Xumetra, de la UD Llevant i format al filial del FC Barcelona. Els principals al·licients d'aquesta selecció catalana seran futbolistes com Cesc Fàbregas, Gerard Piqué, Sergio Busquets o Sergio García. L'enfrontament estarà dirigit pel col·legiat català de la Lliga BBVA Álvarez Izquierdo.


Més de 20.000 entrades venudes i festa assegurada

 La venda d'entrades per veure el Catalunya-Cap Verd està anant a bon ritme, segons fonts de la Federació Catalana de Futbol. Diumenge al migdia s'havien superat les 20.000 entrades venudes. Una xifra encara allunyada dels 30.000 seients habilitats a l'Estadi Lluís Companys, però que asseguren un bon ambient en la jornada anual de futbol i reivindicació de l'oficialitat de les seleccions esportives catalanes.

Abans de l'inici del partit està previst que es presentit, un a un, a tots els jugadors de la selecció catalana absoluta. Abans, però, l'Estadi s'omplirà de música, d'espectacle i tot amb l'animació de Pep Callau, un habitual dels partits del combinat nacional. Les portes s'obriran a dos quarts de sis de la tarda i el partit està previst que començi a les set de la tarda i es podrà seguir en directe per Televisió de Catalunya.
  
Una gran senyera cobrirà el cercle central del mig del camp i onejarà en un altre dels moments més emotius de la jornada, en el moment que sonarà l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors. La senyera també està present a les escales de les graderies i cobrint amb diversos metres bona part de l'Estadi. Segons ha anunciat la FCF, a la mitja part del partit està prevista l'actuació musical dels grups Blaumut, Filippo Landini i Macedònia i al final del partit, al mig del camp, s'entregarà el trofeu al millor jugador del partit i el trofeu a la selecció guanyador del matx.


Les estelades tornaran a tenyir l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. Foto: ND