dissabte, 21 de desembre del 2013

L’emissió de TV de la Catalunya independent en mans d’Abertis

Dissabte, 21 de desembre de 2013 05:00 h

Segons el CATN l’estat espanyol podria “interferir” el senyal de televisió a través d’Abertis. La telefonia gairebé assegurada.


Abertis telecom és la primera xarxa de difusió i distribució de senyals de ràdio i televisió a Espanya. A través de la seva xarxa de difusió i transport, Abertis telecom subministra els serveis audiovisuals en difusió analògica i digital de televisió i ràdio, transport de senyal, serveis d'operació i manteniment de xarxes, radiocomunicacions mòbils per a xarxes públiques de seguretat i emergències. Segons l’Informe del CATN l’estat espanyol podria “interferir” el senyal de televisió a través d’Abertis, amb tot, l’empresa té “obligacions” per transmetre els senyals dels operadors catalans que legalment hauria de complir i que el Govern hauria de fer complir. 








Declarar l’estat d’excepció, l’única opció de l’estat espanyol per impedir el funcionament de la telefonia a la Catalunya independent

Segons l’informe del CATN, només declarant l’estat d’excepció es podria impedir el funcionament de la telefonia, ja que les comunicacions telefòniques es regulen per normes internacionals, en aquest sentit el Consell considera fer un traspàs ordenat de les competències i fins que Catalunya no disposi d’un codi propi seguir utilitzant el codi internacional espanyol +34.