dilluns, 9 de desembre del 2013

El Constitucional admet a tràmit el recurs del PSPV contra el decret de RTVV

Dilluns  09.12.2013  14:34

El TC estableix un termini de 15 dies perquè el congrés, el senat i el govern espanyol es personin en el procediment i formulin al·legacions  




El Tribunal Constitucional (TC) espanyol ha admès a tràmit aquest dilluns el recurs d'inconstitucionalitat interposat pel PSPV-PSOE contra el decret que va modificar d'urgència l'estatut de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) per poder nomenar nou director general i consellers, avançant en el tancament de l'ens. Segons que han informat fonts del PSPV-PSOE, la decisió no suspèn la norma aprovada pel govern valencià i obre ara un període de 15 dies perquè el congrés espanyol, el senat i el govern es personin en el procediment i formulin al·legacions si així ho consideren.

El secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha valorat de manera molt positiva aquesta  decisió judicial i ha demanat el president valencià Alberto Fabra 'que s'ho repensi, torni enrere i faci el que li demanava la sentència de l'ERO, que es negociar amb els treballadors de RTVV i amb els partits de l'oposició per obtenir una nova televisió pública valenciana, de qualitat, potent, plural i com es mereixen tots els valencians'.

El recurs es fonamenta en què no existeixen les condicions que justifiquin la urgència per a un decret-llei, en què es vulnera el límit del decret-llei perquè s'afecta a institucions bàsiques d'autogovern i en què es vulnera el control parlamentari.

'Es tracta d'una notícia positiva, perquè es demostra que el govern valencià ho va fer tot malament des del principi', ha dit Ximo Puig valorant la decisió del TC. El líder socialista ha afegit que 'aquest és el primer pas en la via legislativa, però continuarem amb l'acció judicial, política i social, perquè no és raonable en cap cas que es tanqui RTVV', i alhora ha assegurat que 'no és una qüestió econòmica, sinó ideològica'.

En opinió del secretari general del PSPV-PSOE, la decisió presa per Fabra 'té a veure amb la recentralització i amb les prioritats d'aquest govern del PP, vinculades a les seves propostes de dreta radical que res tenen a veure amb l'interès general dels valencians'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4160912/20131209/constitucional-admet-tramit-recurs-pspv-decret-rtvv.html