dimecres, 25 de desembre del 2013

Catalunya, primer any sense Rei, ni Borbó

Dimecres, 25 de desembre de 2013 05:00 h

Ni que sigui per una aturada parcial dels treballadors de TV3, el 2013 ha estat el primer any sense el discurs de Nadal del Rei, el 2014 ja no tindrà cap sentit


Crida desesperada del rei espanyol  Joan Carles als partits polítics perquè "superin les seves diferències" i facin possibles les "reformes necessàries" per garantir una Espanya "oberta" on càpiga "tothom", en clara referència al procés sobiranista català. El monarca ho ha dit durant el seu discurs de Nadal que per primer cop no s’ha vist per TV3, ni que sigui per la vaga dels seus treballadors. El rei espanyol ha advertit que "les diferències i les controvèrsies s'han de resoldre d'acord amb les regles del joc democràtiques aprovades per tots".  


El Rei dels espanyols no accepta la democràcia del dret a decidir

El monarca ha subratllat que la societat espanyola "reclama avui un canvi profund d'actitud" i "un compromís ètic" en tots els àmbits de la vida política, econòmica i social. També ha admès que hi ha "veus" que "volen una actualització dels acords de convivència", i en aquest sentit s'ha mostrat "convençut" que totes aquestes qüestions "es podran resoldre amb realisme, amb esforç" i "amb un funcionament correcte de l'Estat de Dret".

Fer complir la Constitució Espanyola per impedir la democràcia dels catalans

Pel que fa a aquest últim aspecte, Joan Carles ha demanat que "l'exemplaritat presideixi les institucions", que "es compleixin i es facin complir la Constitució i les lleis" i que "les diferències i les controvèrsies es resolguin d'acord a les regles de joc democràtiques aprovades per tots".

Els diaris catalans posen en segon terme el discurs del rei espanyol

'El Punt Avui' titula "80 nadals recordant Macià". I 'Ara': "El dilema de les ONGs: com ajudar aquí i a fora".

En canvi els diaris espanyols s’aferren al discurs del seu rei

El discurs nadalenc del Rei ocupa gairebé totes les portades dels diaris espanyols d'aquest dimecres. 'El Periódico' diu: "Respecte a les regles, diàleg i generositat". 'El País': "El Rei avala la "actualización" de los "acuerdos de convivencia". 'La Vanguardia': "El Rei demana reformes als líders polítics". 'ABC': " El Rei defiende la España "en la que cabemos todos". 'La Razón': "Creo en una España abierta en la que cabemos todos".