dissabte, 21 de desembre del 2013

Acte vandàlic contra el gran mural independentista de Cardedeu

Un grup de persones roba de matinada les lletres de metall de «Poble per la independència» col·locades i finançades pels veïns i escriu amb pintura blanca «España hijos de puta»


| Actualitzat el 21/12/2013 a les 17:55h



El mural de Cardedeu aquest dissabte, després de l'acte vandàlic. Foto: Jofre Masclans


Acte vandàlic contra el mural independentista que hi ha a l'entrada oest de Cardedeu, sota les vies del tren. Entre la mitjanit i la una de la matinada d'aquest dissabte, un grup de persones ha arrencat les lletres de metall que hi havia al mur, i que deien "Poble per la independència", just a sota de "Benvinguts a la vila de Cardedeu". Unes lletres que es van comprar i col·locar amb els diners aportats per desenes de veïns. A més, els vàndals, amb pintura blanca, han escrit "España hijos de puta", i de nou "España" i un "Cataluña" amb una ratlla a sobre.

Les diverses entitats que el passat 8 de setembre van impulsar la repintada del mural i la col·locació de les lletres, després que l'Ajuntament el pintés tot de gris, han condemnat l'acte vandàlic i ja han convocat als veïns que ho desitgin a arreglar els desperfectes el proper dissabte 28 de desembre a les onze del matí (al mes de setembre van aplegar més de 300 persones). "Repintarem l'estelada de l'entrada del municipi les vegades que faci falta", sentencien.

Des que va ser repintat, el mural ha estat el blanc de diversos actes vandàlics, però cap de la magnitud del d'aquesta matinada. El passat mes d'octubre, a través d'una convocatòria a les xarxes socials feta per un simpatitzant de PxC, desenes d'espanyolistes van apuntar-se a pintar la bandera espanyola sobre el mur, però finalment no s'hi van presentar. Independentistes de Cardedeu de totes les edats es van concentrar davant del mural, subjectant una gran pancarta on es llegia "Cardedeu antifeixista", per evitar que hi pintessin la rojigualda.