dissabte, 7 de desembre del 2013

A Camats se li veu el llautó

Dissabte, 7 de desembre de 2013 11:35 h

ICV anteposa recollir les sobres de la desfeta del PSC al país, i ho fa en nom de la unitat i el consens, dos valors que no és capaç de forjar dins el seu propi partit


En una tertúlia al suplement de Catalunya Ràdio, la coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, ha llençat una opa en tota regla als socialistes descontents amb l’actual rumb de la direcció i que són partidaris de canviar l’status quo, en un acte de generositat sense precedents, Camats ha estès la mà als votants i militants del PSC  i els ha deixat clar que ICV vol una pregunta que integri una àmplia majori social, és a dir, que serveixi de calaix de sastre i permeti votar “sí” als que no volen la independència però que no volen votar “no”. Camats ha obviat que la majoria social del país ja s’ha manifestat i vol la pregunta normal, fins i tot, i en gran nombre, dins el seu partit.  



Dins d’ICV  no hi ha ni consens ni unitat sobre la pregunta, el que hi ha és mala maror per l’actitud de Camats

ICV  té un problema, mentre s’enroca en que la pregunta, que segons Camats ha d’integrar una àmplia majoria social per mantenir la unitat, el cert és que dins el seu partit la unitat de criteri sobre la pregunta no existeix, és més, els partidaris d’una pregunta clara sobre la independència cada cop estan més molestos amb la direcció del partit, i sobretot, amb l’actitud de Camats que veuen com fa equilibris per qüestions electoralistes i de partit. Segons el CEO, un 40% dels votants d’ICV  votaria sí davant la disjuntiva de votar sí o no a la  independència, i només un 20% estaria pel no.

L’ambigüitat en l’eix nacional els passa factura

ICV ha de fer front a un altre problema derivat d’anys d’ambigüitat en l'eix nacional, per una banda ha de calmar el ànims dels partidaris de la independència i per altra ha de mirar de calmar els prohoms vinculats al partit i amb cert pes, com és el cas de l’exfiscal Carlos Jimenez Villarejo, que s’ha manifestat públicament reactiu al dret a decidir. Són les dues cares d’un mateix partit que reclama àmplies majories socials en un intent d’aigualir una pregunta normal que reclama una àmplia majoria social.  Un partit que llença una opa al PSC mentre s’estanca electoralment i veu com els seus votants miren amb simpatia a la CUP i al Procés Constituent.


http://directe.cat/327185