divendres, 6 de desembre del 2013

5000 i gràcies dels que no volen que votem al #6DFatxenda

Divendres, 6 de desembre de 2013 14:05 h

Una minoria contraria al dret a decidir es manifesta a Barcelona en defensa de la Constitució i la unitat d'Espanya


El fracàs de la manifestació de la plataforma Som Catalunya, Somos España, que lidera d'exdiputat de C's José Domingo, per defensar la Constitució i la unitat d'Espanya, deixa clar que a Catalunya l’oposició al dret a decidir és residual. La idea de fer front a l’independentisme no aconseguit aplegar més de 5000 persones, segons la Guàrdia Urbana,  a la manifestació d’avui, que no ha aconseguit superar el #12O Fatxa com volien els organitzadors. Líders i militants de Ciutadans i PPC s'han fet veure a la manifestació, que ha començat entre crits de "som catalans, som espanyols" i "no nos engañan, Catalunya es España", que els mitjans espanyols ja s’encarregaran de maximitzar, malgrat la baixa participació. 



Els contraris al dret a decidir són residuals a Catalunya malgrat l‘amplificació  mediàtica del PPC i, sobretot, de Ciutadanas  als mitjans espanyols  

Puntual a les 12.00 hores del migdia ha començat la manifestació que 'Som Catalunya, Somos España' havia convocat per aquest divendres a Barcelona en defensa de la Constitució, del seu compliment i de la unitat d'Espanya. La marxa ha començat a  plaça Urquinaona i ha baixat per Via Laietana fins a la plaça sant Jaume,  entre crits en contra de la independència, reafirmant l'espanyolitat de Catalunya, amb visques a Espanya i consignes i càntics amb un marcat sentiment nacional espanyol. Entre els manifestants s'han vist nombroses pancartes reclamant "seny", "unitat", "democràcia", "llibertat" i una "España unida", redactades en castellà i en català, i acompanyades quasi sempre de banderes espanyoles i algunes catalanes. A la plaça de Sant Jaume s'ha llegit un manifest reclamant el compliment i la vigència de la Constitució, així com la unitat d'Espanya i el caràcter sobirà de tot el poble espanyol.

L'himne espanyol a alt volum per suplir la manca d’assistència, tanca els parlaments de la plaça de sant Jaume
 
A la capçalera de la marxa, dues pancartes amb els lemes "Juntos" i "Per un futur democràtic", en al•lusió a la unitat dels espanyols i alertant del que consideren un perill si es continua pel camí sobiranista. Protegits per un cordó de seguretat creat amb membres de l'organització, la capçalera ha comptat amb dirigents del PPC, com Alícia Sánchez-Camacho, Enric Millo o Alejo Vidal-Quadras, i de Ciutadans, com Albert Rivera, Carina Mejías o Matías Alonso.
 
Han perdut la guerra, Catalunya seu futur vol decidir el

Amb ells, al centre de la capçalera, el líder i portaveu de la plataforma Som Catalunya, Somos España, José Domingo, que s'ha mostrat satisfet de l'organització i de la resposta a la seva convocatòria des del primer moment. En declaracions abans de començar la marxa, Domingo ha assegurat que "omplir" la plaça de Sant Jaume és una "demostració que a Catalunya hi ha molta gent vinculada a la Constitució", tot afegint que això "no és estrany perquè aquí va ser on més es va votar de manera aclaparadora" a l'any 1978.