divendres, 22 de novembre del 2013

S'eleven a 32 els morts en esfondrar-se el sostre d'un supermercat a la capital de Letònia

Riga Letònia

Redacció - 22/11/2013 - 11.01h.  



El sostre que s'ha enfonsat (Foto: Reuters)


Almenys 32 persones han mort en esfondrar-se el sostre d'un supermercat a la capital de Letònia, Riga, segons han informat fonts del Ministeri de l'Interior d'aquesta república bàltica. A més a més, hi ha una trentena de ferits i se sospita que encara hi ha desenes de persones atrapades entre la runa. Els bombers continuen treballant per intentar rescatar-les amb vida.

El sostre de l'edifici, construït fa dos anys, va cedir dijous al vespre, quan el centre era ple de clients. Quan els bombers hi van arribar, hi va haver un altre esfondrament. De fet, entre les víctimes del sinistre al centre comercial Maxima hi ha tres bombers.

El govern letó ha anunciat una investigació policial sobre les causes de la catàstrofe, que de moment no se saben. Hi ha testimonis que afirmen que van sentir una forta explosió. D'altres, però, parlen de problemes en l'estructura de l'edifici i asseguren que en el moment de l'accident hi havia uns operaris treballant a la teulada. 

La direcció del supermercat va ordenar, fa poc, la construcció d'un gran jardí botànic a la planta superior. Per això, s'ha apuntat la possibilitat que l'esfondrament hagi vingut per aquestes obres, ja que el sostre no hauria suportat el pes afegit.

L'empresa constructora, però, ho ha negat i l'alcalde de la ciutat també ha parlat d'una explosió prèvia a l'esfondrament.



http://www.324.cat/noticia/2226375/societat/Seleven-a-32-els-morts-en-esfondrar-se-el-sostre-dun-supermercat-a-la-capital-de-Letonia