divendres, 22 de novembre del 2013

El jutge Ruz veu provada l'existència d'una comptabilitat B al PP

Madrid
22/11/2013 - 14.29h. 



Pablo Ruz, jutge instructor del "cas Bárcenas".(Foto: Reuters)


El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha cridat a declarar com a imputat l' exgerent del PP Cristóbal Páez després de rebre un informe policial que confirma la suposada existència "de cobraments i pagaments al marge de la comptabilitat oficial" del Partit Popular. En concret, el magistrat assegura que, segons l'informe, es pot "confirmar en relació amb els indicis (...) la presumpta existència per part del PP d'un corrent financer de cobraments i pagaments continus en el temps, al marge de la comptabilitat enviada pel PP al Tribunal de Comptes".

Una comptabilitat que, segons diu, "s'hauria utilitzat per atendre a determinats pagaments a l'arquitecte i al responsable de l'empresa Unifica, que va fer les obres de reforma de la seu entre 2005 i 2011". Precisament, Ruz també ha citat a declarar com a imputat l'arquitecte que va reformar la seu del partit al carrer Génova de Madrid, Gonzalo Urquijo.

La vicespresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, ha assegurat sobre aquesta qüestió que respecta les decisions judicials.


http://www.324.cat/noticia/2226854/politica/El-jutge-Ruz-veu-provada-lexistencia-duna-comptabilitat-B-al-PP