diumenge, 17 de novembre del 2013

Rajoy amenaça: "No acceptaré que ningú jugui amb la sobirania nacional"

17/11/2013

Dret a Decidir

El president espanyol clausura la Convención Nacional de Noves Generaciones i adverteix que "Espanya és una gran nació, la més antiga d'Europa i la que porta més temps vivint junta"


Nerea Rodríguez



Mariano Rajoy a la Convenció Nacional de Noves Generacions



El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat avui que no acceptarà "que ningú jugui amb la sobirania nacional" a Espanya i que no entrarà en "jocs de divisió, enfrontament i retorn al passat".

Rajoy s'ha referit d'aquesta forma al debat existent sobre el futur de Catalunya en la seva intervenció durant la clausura de la Convenció Nacional de Noves Generacions, que ha tingut lloc a l’Il·lustre Col·legi de Metges de Madrid. El cap de l'Executiu espanyol ha assenyalat que Espanya és "una gran nació, la més antiga d'Europa i la que porta més temps vivint junta”.

"Espanya està unida per llaços de tota mena, sentimentals, personals, històrics i de futur i de progrés", ha afegit abans de recalcar que la Constitució espanyola va garantir els drets i llibertats dels espanyols, va generar “el model d'Estat més descentralitzat de la història del país i va permetre la pujada més gran del nivell de vida en molts segles”.

Per tot això, ha subratllat: "Hem d'estar orgullosos del que som, espanyols, perquè tenim un gran país i una gran nació". "El futur d'Espanya l'escriurem entre tots els espanyols, ningú quedarà fora de les decisions que ens afectin a tots”, ha emfatitzat entre aplaudiments i crits de "Viva Espanya!" i càntics de "Jo sóc espanyol!" per part dels joves del PP.

Rajoy ha insistit que encara hi ha moltes coses per fer conjuntament, com treballar a Europa, integrar-se més i suprimir fronteres i aranzels per un món millor. “Nosaltres -ha precisat- estem en el futur, i el futur es diu Espanya i Europa".



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/rajoy_no_acceptare_que_ningu_jugui_amb_la_sobirania_nacional_97071.php