dilluns, 25 de novembre del 2013

Nova manifestació independentista: 30 de març del 2014 a Brussel·les

25/11/2013

INDEPENDÈNCIA

La marxa pretén deixar clara la voluntat dels catalans a exercir el dret a l’autodeterminació amb el següent eslògan: ‘It’s about democracy’


Albert Ribas



Imatge de la manifestació 'Deu mil a Brussel·les' del 2009. Foto: Deumil.cat


Nova parada en el full de ruta de les mobilitzacions de l’independentisme. En aquesta ocasió, i com ja va succeir el mes de març de l’any 2009, l’objectiu és tornar a fer sentir el clam independentista arreu del vell continent. Per fer-ho, igual que fa quatre anys, el lloc escollit és Brussel·les, la capital belga i europea on s’hi concentren una gran part de les institucions que formen la Unió Europea.

L’ICEC (Comissió Internacional de Ciutadans Europeus) és l’encarregada d’organitzar i liderar aquesta nova mobilització. La seva portaveu a Catalunya, Anna Arqué, assegura que aquesta vegada, a diferència de fa quatre anys quan es va anar a Brussel·les a dir que “es volia ser un nou estat d’Europa”, l’objectiu serà passar d’aquella presentació a enviar un missatge més contundent: “Aquesta vegada es tracta de centrar el missatge en la democràcia i en l’exercici del dret a l’autodeterminació. Ens presentem interpel·lant les institucions europees”. Arqué apunta que “el dret a l’autodeterminació ha de ser una realitat garantida” a la Unió Europea ja que “no n’hi ha prou amb tenir uns drets universals signats, sinó que cal garantir que milions de ciutadans europeus, que es puguin trobar amb dificultats per exercir el dret a l’autodeterminació, ho puguin acabar fent”.

La portaveu de l’ICEC explica que, tot i que serà a partir del mes de gener quan es concretaran els detalls de la manifestació, un dels eslògans ja està decidit: ‘It’s about democarcy’ (‘Es tracta de la democràcia’). Els organitzadors preveuen fer diferents actes que s’aniran anunciant més endavant on hi participaran “diferents actors polítics, acadèmics i culturals de països com Escòcia o Alemanya”. L’ICEC comptarà amb el suport de la plataforma independentista escocesa ‘Scottish Independence Convention’ i amb la flamenca VVB (‘Vlaamse Volksbeweing’), que és el moviment popular independentista més gran de Flandes.

“La qüestió interna està resolta”


Arqué explica que ara és l’hora de concentrar els esforços de cares a l’exterior, ja que la feina a Catalunya “està molt feta. Ningú dubta que hi ha una majoria independentista”. És per això que veu oportuna la data d’aquesta nova manifestació “ja que el 30 de març de l’any que ve tindrem data i pregunta i és probable que ens trobem en una situació de bel·ligerància per part de l’Estat”. Serà el moment, assegura, de dir davant d’Europa “que no farem cap pas enrere” i amb les eleccions al Parlament Europeu a tocar (només faltaran dos mesos) “podrem dir que no volem veure el nostre dret a l’autodeterminació vulnerat en territori europeu”.

Finalment, i respecte l’ANC, l’entitat clarament més representativa de l’independentisme civil, Arqué afirma que “tenim les portes obertes” per si es volen implicar en l’organització de la mobilització, “igual que també són obertes per les altres organitzacions i els partits que ho vulguin”, conclou. La presentació de la manifestació tindrà lloc aquest proper dimecres a les dotze del migdia a l’Ateneu Barcelonès.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/nova_manifestacio_independentista_el_30_de_marc_del_2014_a_brussel_les_97234.php