dimarts, 19 de novembre del 2013

Lucena vol que els crítics del PSC siguin qualificats de 'sobiranistes' en lloc de 'catalanistes'

Autor/s: ACN


Dimarts  19.11.2013  18:53

El portaveu del grup socialista recorda als díscols que els estatuts del partit 'diuen que han de respectar la decisió democràtica de la majoria'



El portaveu del grup del PSC, Maurici Lucena, ha sorprès amb una nova 'categoria' per definir als seus companys de partit membres dels corrents crítics d'Avancem i Agrupament Socialista. Lucena ha demanat que a partir d'ara no es qualifiqui els crítics 'com a catalanistes' perquè això seria 'injust' per als 'catalanistes del PSC de tota la vida', com ell mateix s'ha definit. A canvi, ha assegurat que seria 'més precís' dir que els crítics 'formen part d'una categoria sobiranista'. Lucena també ha aprofitat per recordar als diputats que estiguin pensant en no complir la disciplina de vot que els estatuts del PSC 'diuen que han de respectar la decisió democràtica de la majoria' al partit.

Parlant de la situació derivada del consell nacional que el PSC va celebrar diumenge, on la proposta de posicionament dels oficialistes sobre la consulta i la petició al congrés va rebre l'aval del 83,5% davant del 13% de suports del document dels crítics, Maurici Lucena ha llençat la que creu que ha de ser la nova classificació de les 'ànimes' del PSC. I és que el portaveu socialista no vol que se l'exclogui d'entre els catalanistes.

'Em nego a que no m'ubiquin en el catalanisme. Si a la meva àvia li diguessin que el seu nét no és catalanista, li agafaria un cobriment de cor', ha dit Lucena. El socialista ha considerat que 'seria injust pels que som catalanistes de tota la vida' que quan es parla de les dues tendències dins el PSC, els crítics són els qualificats com a catalanistes.

És en aquest moment quan ha sorprès amb la que ell creu que hauria de ser l'etiqueta pels crítics del PSC. 'És molt més adequat dir que són d'ànima sobiranista. Alguns fins i tot van anar a la Via Catalana per la Independència, legítimament. És més just i precís dir que formen part d'una categoria sobiranista, per tal que els catalanistes ens seguim sentint còmodes en aquesta etiqueta', ha sentenciat.

Respecte de la possibilitat que els diputats crítics puguin acabar trencant la disciplina de vot socialista en dia que el Parlament s'hagi de pronunciar sobre la petició de la consulta al Congrés a través de l'article 150.2 de la Constitució, Lucena s'ha expressat en una línia semblant a la del líder del PSC, Pere Navarro. El socialista ha manifestat que no és 'capaç d'imaginar' que els díscols votin diferent al que va marcar el Consell Nacional. 'Em sorprendria moltíssim, no se'm passa pel cap i no ho veig compatible amb la democràcia interna del PSC', ha concretat.

També ha recordat als crítics la seva obligació de mantenir aquesta disciplina, assegurant que 'els partits són un col·lectiu i tenen uns estatuts que diuen que els representants hem de respectar les directrius bàsiques de la democràcia interna'. 'Al màxim òrgan de govern del PSC entre congressos hem pres una decisió democràtica. Tots els exercicis que siguin no seguir les directrius democràtiques del PSC no les contemplo', ha conclòs.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4157177/20131119/lucena-vol-critics-psc-siguin-qualificats-sobiranistes-lloc-catalanistes.html