divendres, 29 de novembre del 2013

La crisi del PSC s'estén a Roses

29/11/2013

DEBAT AL PSC

L'exalcaldessa Magda Casamitjana abandona el consistori per discrepàncies amb la direcció socialista, i la poden seguir més regidors


Lluís Goñalons


La regidora i exalcaldessa del PSC Magda Casamitjana
La regidora i exalcaldessa del PSC Magda Casamitjana deixarà el seu al consistori de Roses. Ho farà el pròxim 23 de desembre, després de l'últim ple de l’any. Casamitjana va explicar setmanes enrere que, per discrepàncies amb la direcció socialista, renunciava a tots els seus càrrecs dins el PSC, menys al de regidora. Ara, se’n desdiu i anuncia que també abandonarà l'acta a l'Ajuntament de Roses. La seva marxa fa trontollar el PSC a Roses, perquè podria no ser l'única a marxar.

Arran d'una assemblea amb militants de Roses, Casamitjana ha acatat la petició de la militància, que li demanava que si es deslligava de tots els seus càrrecs, abandonés també el seu càrrec a Roses. “Pensava que podria ser útil si continuava i defensava el programa electoral. La militància de Roses, però, ha considerat que, si ja tinc clar que no em tornaré a presentar, val més que deixi pas a la persona que haurà d'encapçalar la llista del PSC en les pròximes eleccions”. L’encara regidora ha acceptat la decisió amb esportivitat i “sense mal rotllo”.

L'exalcaldessa assegura que no s'ha sentit forçada a prendre aquesta decisió perquè l'acta és "personal" però que entén els motius i els comparteix. Casamitjana insisteix que les seves desavinences són amb un sector del PSC però que a Roses podran comptar amb ella pel que "necessitin".

Casamitjana, un precedent?


És la primera regidora a anunciar la seva fi. Però podria no ser l’única. El substitut de Casamitjana, Francisco Martínez, creu que els tres regidors independents (Imma Carrión, Francisca Guijarro i Carles Ferrer) deixaran l'acta o passaran a ser regidors no adscrits. Si deixen el consistori, haurien de ser reemplaçats pels següents a la llista, i això serà problemàtic. El primer que hauria d'entrar en el ple per substituir Casamitjana seria Carles Ferreira, que va abandonar el PSC fa uns mesos.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/casamitjana_marxa_i_el_grup_del_psc_trontolla_a_roses_97324.php