divendres, 22 de novembre del 2013

La crisi del PSC s'estén ara a Rubí

22/11/2013

DEBAT AL PSC

L'alcaldessa socialista a Rubí renuncia a la reelecció i carrega contra l'aparell del carrer de Nicaragua: "Tenen por a la democràcia?"


Lluís Goñalons


Carme Garcia, alcaldessa de Rubí fins el 2015
La crisi del PSC s'estén. Ara ha arribat a Rubí, on la seva alcaldessa, Carme Garcia, ha renunciat a presentar-se a les pròximes primàries socialistes. L'edil, que porta 3 legislatures al capdavant de l'administració, ha pres la decisió després que la direcció local i comarcal del partit, amb el vistiplau del carrer de Nicaragua, hagi optat per desmarcar-se i no aplicar l'acord de l'últim congrés del PSC per escollir el cap de llista a les municipals de 2015.

El mecanisme de participació pactat al darrer congrés del PSC preveia que el candidat socialista seria escollit per la ciutadania. L'aparell del PSC, finalment, se n'ha desdit. Ho ha fet a través del diari 'El País'. "Per què tenen por a la democràcia?" s'ha preguntat l'edil de Rubí, ciutat de 75.000 habitants, que ha explicat que seguirà en el càrrec fins als comicis.

García acusa el nucli dur del PSC de seguir ancorat en les velles costums de fer política. I critica que no s'hagi obert a la societat. La celebració d'eleccions primàries obertes a la població està condicionada al fet que ho avali l'executiva de la federació comarcal del PSC. Com en el cas del Vallès oest no s'ha produït aquest requisit, només podran votar, consegüentment, militants i simpatitzants.

L'enfrontament de membres del PSC amb el nucli dur de la formació continua obert. Ahir, se'n va viure la darrera mostra. l'exalcaldessa de Campdevànol i secretària de programes d'acció política del PSC de Girona, Núria López, dimitia de tots els seus càrrecs al partit, a causa de la seva deriva espanyolista. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/la_crisi_del_psc_s_esten_ara_a_rubi_97179.php