dilluns, 25 de novembre del 2013

CDC: el consens no vol soroll

Dilluns, 25 de novembre de 2013 17:05 h

Rull convençut que “Tots els partits que estem per la democràcia estarem a l'altura del moment històric i del que exigeixen els catalans”. ERC reclama prudència i deixar treballar els partits.


El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha explicat aquest dilluns que creu que finalment hi haurà consens per pactar la data i la pregunta, amb tot ha remarcat que “correspon al president de la Generalitat” buscar el consens i que qualsevol declaració pot perjudicar “el procés”.  Anna Simó ha reclamat prudència. "Pot sonar contradictori, però com menys en parlem i més fem la feina de consens, millor", ha indicat, insistint que el procés avança i que "encara tenim marge fins a finals d'any per posar data". "Deixem que treballin els partits", ha continuat, afegint a més una petició perquè les altres formacions, un any després, "intentin com fa ERC: copsar i entendre el que ens demana la ciutadania i donar-li compliment", ha conclòs. 

Herrera vol un front contra l'immobilisme

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha constatat que Catalunya està en una "via morta" i ha fixat la consulta com "la manera de desencallar" la situació. Segons el líder dels ecosocialistes, Catalunya es divideix entre els que són immobilistes i els que volen que l'statu quo canviï. En aquest sentit, ha reivindicat que hi hagi un front "on tots els que ens oposem als immobilistes puguem estar junts".

Herrera ha lamentat que Mas va començar patrimonialitzant el procés català, però ha valorat positivament que "els ciutadans li hagin dit que el procés només és possible si és plural". Herrera espera que en una setmana hi hagi un acord sobre la demanda que s'ha de portar al Congrés dels Diputats. "La consulta s'ha de fer sí o sí, és positiu que haguem tingut el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i s'hagi creat la comissió parlamentària".  

" No manen els partits mana el poble i el poble decidirà quan i com " !