divendres, 15 de novembre del 2013

Carretero proposa convertir les eleccions europees en la consulta

El líder de Reagrupament creu que l'Estat no podria interferir en uns comicis d'àmbit europeu


| Actualitzat el 14/11/2013 a les 23:59h



Carretero i Mas conversen en l`acte central de CiU a Barcelona en les últimes eleccions. Foto: X.Borràs


"Les eleccions europees poden esdevenir, si així ho volen els partits polítics catalans, unes eleccions equivalents a un referèndum d'autodeterminaciò del poble de Catalunya", proposa Joan Carretero, president de Reagrupament, en un article a Nació Digital. L'exconseller de Governació, que aquest cap de setmana defensarà un acord permanent del seu partit amb CiU, planteja la impossibilitat d'arribar a una consulta per la via de la legalitat de l'estat espanyol: "No podem esperar innocentment un gest de bona voluntat de l'estat espanyol, que, per altre banda, no es produirà mai". En aquest sentit, Carretero tanca qualsevol hipòtesi d'acord, perquè, segons ell, "l'estat espanyol no autoritzarà mai, ni tampoc tolerarà, un referèndum d'autodeterminació de la nació catalana, a la que no li reconeix cap mena de capacitat política, no li distingeix cap tipus de singularitat".

Així les coses, el líder de Reagrupament planteja l'oportunitat d'aprofitar les europees, perquè "són unes eleccions que van més enllà de les competències estatals i que, per tant, no poden ser anul·lades ni invalidades per l'estat espanyol". Carretero considera que "cal convertir unes eleccions fredes, distants, poc entenedores, en unes eleccions referendàries, equivalents al referèndum que no ens volen deixar fer. Només cal que tots els partits, entitats, associacions, ciutadans que volen decidir lliurement el futur de Catalunya es posin d'acord en aquests punts bàsics i cercar aquelles persones que ens representin en aquesta llista".

La llista que proposa Joan Carretero adoptaria com a nom el lema popular de la gran mobilització de l'Onze de Setembre de 2012: "Catalunya, nou estat d'Europa".


http://www.naciodigital.cat/noticia/61623/carretero/proposa/convertir/eleccions/europees/consulta