dissabte, 16 de novembre del 2013

Albiol, a judici per presumpte racisme

L'alcalde de de Badalona serà jutjat dimecres per relacionar els gitanos romanesos amb problemes de seguretat


Albiol, amb Camacho, repartitnt pamflets



El Jutjat Penal 18 de Barcelona celebrarà el proper dimecres 20 de novembre el judici contra l'alcalde de de Badalona, Xavier García Albiol per haver repartit l'any 2010 uns pamflets electorals que vinculaven el col·lectiu de gitanos romanesos amb problemes de seguretat i violència a la ciutat. 


Albiol, després de l'obertura de judici oral contra ell, va atribuir aquesta causa a "una denúncia política” i va lamentar que "el tema del fulletó hagi provocat la controvèrsia que ha generat però en cap moment no hi va haver intencionalitat de generar una ofensa a ningú".


Albiol va defensar que la intenció dels fulletons era "posar sobre la taula uns problemes reals que es patien en alguns barris de la ciutat i que en alguns casos encara estan patint".


L'acalde ja va dir que no contemplava la possibilitat d'abandonar la política si el condemnen. "Estem en una situació que aquest cas és gairebé impossible. Hi ha una sèrie de procediments després per poder recórrer. No contemplo que passi això", va apuntar.


La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, li va donar suport i va dir que "confiem en la seva innocència" perquè "tot el que ha fet sempre Garcia Albiol ha estat defensar i millorar la convivència a Badalona, i actuar amb valentia i coratge".