dijous, 3 d’octubre del 2013

Topada entre Camacho i Jaume Barberà

"Vostè creu que aquesta pregunta és procedent?"





La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el periodista Jaume Barberà, han topat a El món a RAC1 quan el presentador de Singulars, després d'una llarga introducció, li ha preguntat "com pot vostè justificar aquest asfíxia econòmica a Catalunya des de Madrid?".


Camacho ha retret al periodista que "vostè ha parlat d'un reguitzell de coses molt diferents", però Barberà li ha preguntat "sap quin és el dèficit fiscal de Catalunya?". La política ha discrepat en les xifres amb el periodista i aquest li ha etzibat "vostè qüestiona les dades que no li van bé".

"Em sembla molt bé que vostè doni les seves dades, però jo em fio de les dades del Govern", ha replicat Camacho, a més de deixar clar que "no li accepto que parli d'asfíxia". La president del PPC ha instat el periodista a fer "autocrítica". Barberà també ha retret al PPC "per què no compleixen l'Estatut?".
A Camacho tampoc no li ha agradat que Barberà li preguntés si en la manifestació del 12-O conviuria amb la ultradreta a Catalunya. "Vostè farà fora de la Plaça de Catalunya a qui porti símbols feixistes?", ha preguntat. "Vostè creu que procedeix aquesta pregunta?", ha replicat molesta la dirigent del PP.

La presidenta del PPC, d'altra banda, ha considerat que "Duran està més a prop del PP per evitar la independència que de Mas". També ha augurat que "cada vegada hi haurà més proximitat entre els 4 partits que estem per la convivència i no volem el xoc de trens [PP, C's, PSC i Unió]".

En aquest sentit ha indicat que els punts en comú amb Unió "passen perquè abandoni els plantejaments federals i parli amb Rubalcaba". També ha assegurat que "en un referèndum estic convençuda que guanyaria el no", tot i reiterar que la consulta no es pot fer perquè no és legal".

També ha alertat que "la DUI seria un gran error pel govern. Estarien cometent un greu error perquè Europa no l'acceptaria". La dirigent del PPC ha insistit que "a Catalunya es pot produir un trencament greu de la convivència". "Estic segura que no hi haurà una Catalunya independent. No ho crec en absolut", ha indicat.