dissabte, 12 d’octubre del 2013

«Mas, a la cámara de gas», criden els feixistes per tot Barcelona

Una manifestació d'una trentena d'ultres recorre la capital catalana i provoca diverses enganxades amb els veïns


, Barcelona | Actualitzat el 12/10/2013 a les 21:00h



Manifestants d'extrema dreta han cridat consignes nazis a Barcelona. Foto: Jordi Borràs


S'havia anunciat com si fos una sorpresa i finalment ha estat una paròdia desagradable del que poden arribar a fer. Una trentena, a tot estirar, de feixistes s'han concentrat a les sis de la tarda a la plaça Urquinaona vigilats per un espectacular dispositiu policial format per unitats de la Brimo, un helicòpter i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana. 
 
El convocant és el joveníssim Frente por España, una nova formació d'ultradreta constituïda fa tres setmanes i integrada, segons els seus portaveus, per joves de Barcelona.
 
Els trenta nois i noies, alguns amb la cara tapada i tots amb simbologia espanyolista -com banderes amb l'àliga- han recorregut la llargíssima distància entre la plaça Urquinaona i l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona, entonant crits com ara " Artur Mas, a la cámara de gas ", " Rojo, cabrón ", " Immigración, deportación ", " No nos engañan Cataluña es España "  o bé " Cristóbal Colón es español ". 
 
Els manifestants han tingut diverses topades dialèctiques amb veïns que els increpaven des del balcó. De fet, alguns veïns els insultaven verbalment i altres acompanyaven les seves queixes evidents gestos que fregaven l'obscenitat. 
 
Mitja hora després de començar la marxa. La trentena de manifestants i el seu megàfon han arribat a Montjuïc. " Señor Urbano, ¿Dónde finalizamos la manifestación? ", ha preguntat el portaveu del Frente por España. Quan se'ls ha informat del lloc que la Guàrdia Urbana els ha assignat, s'han aturat han llegit un manifest que no passarà a la història del pacifisme i han cantat el Cara al Sol. Sinó fos per la gravetat del que han arribat a dir, tot hauria estat una trista paròdia del terror.