dimecres, 9 d’octubre del 2013

L'ambaixador d'Israel fins i tot visita el Born, la 'zona zero' dels catalans

09/10/2013

dret a decidir

La visita se suma a la que ja va fer a les rutes del Pirineu lleidatà que utilitzaven els jueus per fugir del nazisme durant la Segona Guerra Mundial


Mar Sabé


L'ambaixador d'Israel Alon Bar al Born CC acompanyat de Quim Torra i de membres de l'ACAI
L’ambaixador d’Israel a Espanya, Alon Bar, va visitar ahir la 'zona zero' dels catalans, el Born Centre Cultural, acompanyat de membres de l’Associació Catalana d'Amics d'Israel (ACAI) i el director del centre, Quim Torra. Estava de visita a la ciutat i es va interessar per conèixer de primera mà la història de la Barcelona de 1714.

Alon Bar porta un temps vinculant-se a Catalunya, i , tot i que no s’ha volgut posicionar mai sobre el procés sobiranista català, sí que va assegurar la setmana passada a Lleida la seva intenció que el proper consolat que el seu país obri a Europa sigui a Catalunya. Bar també va advertir a Espanya que utilitzar l’Holocaust en el debat català "és inacceptable".

Va fer aquestes declaracions en la seva visita al Pirineu català acompanyat de Joan Rañé, president de la Diputació de Lleida, per apadrinar el projecte ‘Perseguits i Salvats’, una iniciativa de la diputació que consta de la senyalització de diferents rutes i escenaris que refugiats jueus van utilitzar per fugir del nazisme i dels camps d’extermini durant la Segona Guerra Mundial.

Bar també ha utilitzat la seva visita a Catalunya per reunir-se amb empresaris catalans amb la intensió d’enfortir els llaços comercials entre Israel i el Principat. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/l_ambaixador_d_israel_fins_i_tot_visita_el_born_la_zona_zero_dels_catalans_96398.php