divendres, 18 d’octubre del 2013

La realitat desmenteix Wert: Els alumnes catalans, per sobre la mitja espanyola

18/10/2013

Llengua

Catalunya amb el model d'immersió lingüístic desbanca Andalusia o les Canàries en coneixement del castellà


Lluís Goñalons

El ministre d'Educació José Ignacio Wertgonya
Les interpretacions deslligades de la realitat acaben caient pel seu propi pes. En aquest sentit, els últims resultats obtinguts pels alumnes catalans de secundària (ESO) a l'avaluació competències lingüístiques revelen que els estudiants de Catalunya tenen un coneixement del castellà que està per sobre la mitjana de l'Estat espanyol. Aquestes dades objectivables desmunten la teoria del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, qui demanava ara fa un any "espanyolitzar els catalans".

"El nostre interès és espanyolitzar als alumnes catalans i que se sentin tan orgullosos de ser espanyols com de ser catalans i que tinguin capacitat de tenir una vivència equilibrada d'aquestes dues identitats perquè les dues els enriqueixen". D'aquesta manera l'actual ministre d'Educació justificava l'impuls a la seva polèmica reforma educativa.

Fa una setmana, la batejada com a "Llei Wert" es va aprovar al Congrés i segueix el seu curs parlamentari. I ara, el diari 'El Público' fa un reportatge sobre la necessitat de la Lomce. El diari cita l'última avaluació de diagnòstic, feta el 2010, per deixar en evidència les paraules del ministre i una llei que va comptar amb el rebuig de la major part de l'oposició.

Mentre la mitjana de l'Estat espanyol se situa als 500 punts, Catalunya arriba als 502. D'aquesta manera i amb un sistema educatiu que defensa la immersió lingüística, els alumnes catalans han aconseguit superar comunitats castellanoparlants com Andalusia o les Canàries. I trepitja els talons a d'altres com Castella la Manxa i Aragó. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/la_realitat_desmenteix_wert_els_alumnes_catalans_per_sobre_la_mitja_espanyola_96558.php