dissabte, 19 d’octubre del 2013

La fundació de Ciutadans s'ha escapat de tot control durant 4 anys

19/10/2013

Finançament dels partits

Ni el Tribunal de Comptes espanyol ni la Sindicatura catalana tenen dades de Tribuna Cívica entre 2009 i 2012, el moment d'auge de C's


Nerea Rodríguez

El president de Ciutadans- partido de la ciudadanía, Albert Rivera
Tribuna Cívica, la Fundació de Ciutadans, s’ha escapat de tot control públic durant quatre anys, pel fet d’haver-la inscrit a Madrid, i no a Barcelona, segons publica avui el diari ‘El País’. Ni la Sindicatura de Comptes ni el Tribunal de Comptes han pogut investigar aquesta fundació entre els anys 2009 i 2012.

La Sindicatura però va demanar aquesta setmana al partit liderat per Albert Rivera els pressupostos de la seva fundació. C’s s’havia negat fins ara a facilitar la documentació, argumentant que la fundació no estava inscrita en el registre de fundacions de la Generalitat.

La llei de finançament de partits polítics de 2007 estableix que, en el cas de les fundacions vinculades als partits, serà el Tribunal de Comptes qui fiscalitzarà aquelles que tinguin representació a les Corts Generals, però C’s queda exclosa perquè no ha obtingut mai representació ni en el Congrés ni en el Senat. La llei però va canviar al 2012 i va ampliar el ventall a tots els partits amb representació parlamentària, el que inclouria el partit de Rivera, que sí te representació al Parlament català.

El Tribunal de Comptes està redactant ara l’informe de control dels partits i les seves fundacions entre l’any 2009 i 2012, basant-se en la llei antiga. Però a partir de l’informe relatiu a l’any 2013, el Tribunal sí que podrà controlar Tribuna Cívica.

D’altra banda, la Sindicatura està esperant que C’s li enviï la documentació de Tribuna Cívica, segons va publicar el diari ‘Ara’ el dijous. Aquest ens també espera documents sobre una altra associació relacionada amb el partit, Egara-Civitas, que va rebre subvencions de la Generalitat. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/la_fundacio_de_ciutadans_s_ha_escapat_de_tot_control_durant_4_anys_96574.php