dilluns, 14 d’octubre del 2013

Junqueras als manifestants del 12-O: "No vull que siguin independentistes, sinó demòcrates"

14/10/2013

Dret a decidir

El líder d’ERC reclama que "encara que no ens deixin fer el referèndum, l’hem de fer"


Nerea Rodríguez

El líder d'ERC, Oriol Junqueras
El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat avui a aquells que es van manifestar dissabte a la Plaça Catalunya de Barcelona per la unitat d’Espanya “que siguin demòcrates”. “No els hi demano que siguin independentistes, sinó que estiguin al costat del dret a decidir”, ha insistit.

En una entrevista al programa ‘Els Matins’, Junqueras ha insistit que “una Catalunya independent podria disposar de tots els seus impostos” i ha valorat que “el fet que l’Estat espanyol decideixi sobre els nostres impostos és una catàstrofe pel nostre país”. En aquest sentit, ha sentenciat: “En una Catalunya independent aquestes decisions les prendríem nosaltres”.

El líder d’ERC no ha volgut explicitar si ERC donarà suport als pressupostos de l’any vinent. “El Govern català complirà els seus compromisos, estic segur, també el de que tindrem data i pregunta a finals d’aquest any”, ha etzibat Junqueras.

Sobre la convocatòria de la consulta, ha afirmat que “encara que no ens deixin fer el referèndum, l’hem de fer”, i ha advocat perquè “la pregunta sigui semblant a l’escocesa, com totes les preguntes que es fan sobre aquest tema”.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/junqueras_als_manifestants_del_12-o_no_vull_que_siguin_independentistes_sino_democrates_96480.php