dissabte, 19 d’octubre del 2013

Greu incident protocol·lari de Foment del Treball amb la Generalitat

17/10/2013

La patronal cedeix el protagonisme d'un lliurament de premis a la vicepresidenta espanyola per sobre del president de la Generalitat, i Mas declina assistir-hi


 Lluís Bou

Santamaría, entre Joan Rosell i Felip Puig, i amb l'absència d'Artur Mas
La patronal Foment del Treball ha provocat aquest vespre un greu incident protocol·lari amb la Generalitat, en el lliurament dels premis Carles Ferrer Salat. Els organitzadors de l'acte han relegat el president de la Generalitat en el protocol, i hi han situat per davant la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría. Davant el fet, Mas ha optat per no assistir a l'acte, per tal de defensar la institució, en un gest sense precedents.

Segons l'Estatut, el president de la Generalitat és el representat legal de l'Estat a Catalunya, i per tant li correspon un lloc predominant per sobre d'una vicepresidenta del govern espanyol. Foment del Treball, però, ha previst que Sáenz de Santamaría sigui qui finalment presideixi el lliurament dels premis.

Fonts de la Generalitat han indicat que inicialment estava previst que el president català obrís i tanqués el sopar, però finalment ho farà la vicepresidenta espanyola amb l'excusa que Mariano Rajoy està de viatge cap a la Cimera Ibero-americana i ella actua com a presidenta en funcions. Foment del Treball ha hagut de triar i s'ha decantat cap a la posició del govern espanyol.

Davant del fet, Mas ha comunicat la decisió de no assistir a l'acte al president de la patronal, Joaquim Gay de Montellà, i en el seu lloc hi anirà el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/greu_incident_protocol_lari_de_foment_del_treball_amb_la_generalitat_96553.php

1 comentari :

Mela ha dit...

Hola Rosamary... he leído esta entrada
Algo he oído en la tele sobre este tema
Besos