dilluns, 28 d’octubre del 2013

ERC(36/38) es manté com a primera força, seguit de CiU(31/32) i C’s(16/18)

Segons l’enquesta d’El Periódico els ciutadans premien la claredat de les propostes i castiguen les ambigüitats. Duran frena la recuperació de CiU, i ICV-EUiA no aprofita la davallada del PSC


El baròmetre El Periódico encarregat a l’empresa GESOP manté en les seves principals línies l’anterior resultat, amb algunes clarificacions a destacar, es confirma el lideratge de C’s de les opcions unionistes, superant per primer cop tant al PP com al PSC, el que demostra que poca cosa tenen a fer els socialistes amb l’actual estratègia a menys que vulgui ser un partit residual a Catalunya. La davallada del populars deixa molt tocada a la seva presidenta ja en la corda fluixa pel cas #camargagate i comencen a sonar noms per un relleu en les properes eleccions. L’enquesta també confirma que l’ambigüitat d’ICV-EUiA els acaba perjudicant i no aprofita la davallada socialista. Una darrera dada les forçes del sí a la independència sumen fins a 76 diputats, amb majoria absoluta d’ERC i CiU, i 5-6 diputats per la CUP. Si sumem els partidaris del dret a decidir d’ICV-EUiA la suma arriba als 90 diputats i si afegim els diputats socialistes, als 104 escons. 

 

Enq El Periódico Octubre 2013
Els partidaris del sí a la independència amb una majoria absoluta de fins a 76 escons

L’enquesta reflexa també un augment de dos punts en intenció directe de vot de les dues primeres forces polítiques el que fa que es consolidi una amplia majoria independentista, suficient en democràcia per prendre les decisions que calguin. Ningú avui pot negar que els independentistes són la centralitat política.

Segueix la davallada de PSC i PP, els dos partits dependents dels partits mare a Madrid

Segueixen en caiguda lliure i passant a ocupar la cinquena i sisena posició per darrera de C’s i d’ICV-EUiA, pel PSC la situació és especialment greu ja que consolida una direcció en caiguda lliure equivocada en el plantejament de lluitar amb C’s per evitar la consulta.

L’ambigüitat d’ICV-EUiA en el tema de la consulta i la pregunta els impedeix aprofitar la davallada del PSC

Si en les actuals circumstàncies la gent d’ICV-EUiA no pot augmentar el seu resultat difícilment ho farà en moments de recuperació del PSC, d’aquest reflexió es pot extreure que si defineixen el seu posicionament en el dret a decidir podrien aprofitar molt més la davallada socialista.

Duran segueix restant a CiU malgrat els esforços per fer creïble la seva aposta pel dret a decidir

CiU augmenta en dos punts el vot directe però les continues declaracions de Duran en contra del mateix govern del pel president Mas  impedeixen a la coalició remuntar.