divendres, 4 d’octubre del 2013

Entitats catòliques de Catalunya s'adhereixen al Pacte pel Dret a Decidir

04/10/2013

Dret a decidir

La Fundació Joan Maragall, Claretians de Catalunya, Escola Pia, Federació de Cristians, Fundació Claret i Justícia i Pau són algunes de les entitats adherides


Nerea Rodríguez


El president de la Fundació Joan Maragall, Josep Maria Carbonell
Una vintena d'entitats catòliques catalanes han fet públic avui un manifest d'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i han fet una crida perquè s'hi sumin totes les associacions cristianes de Catalunya. Els signants del manifest, entre els quals hi ha Claretians de Catalunya, Escola Pia, Federació de Cristians, Fundació Claret, Fundació Joan Maragall i Justícia i Pau, han informat que lliuraran a final d'aquest mes al Parlament el manifest amb totes les adhesions que recullin.

En el manifest, que també signen la Unió de Religiosos de Catalunya, la Legió de Maria i la Fundació Albert Bonet, les entitats asseguren que "Catalunya viu un carreró sense sortida polític i jurídic des que el Tribunal Constitucional va amputar l'Estatut el 2006", i recorden que "el pensament social de l'Església il·lumina aquesta realitat amb l'afirmació del poble com a subjecte de l'autoritat política, amb la defensa de la democràcia com a sistema i amb el reconeixement del dret dels pobles i de les nacions, entre els quals hi ha el d'autodeterminació".

Després de recordar el manifest "Arrels Cristianes de Catalunya" que van signar els bisbes de Catalunya el 1985, en què reconeixien l'existència de la "nació catalana", les entitats expliquen que "en continuïtat amb la trajectòria d'arrelament al país i des dels principis enunciats" s'adhereixen al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Entre els impulsors d'aquest manifest d'adhesió també hi figuren l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona i la Fundació d'Escoles Parroquials i el Moviment de Cristians de Pobles i Comarques de Catalunya, que han informat que recolliran les adhesions d'altres entitats fins al pròxim 25 d'octubre.

Encara que de moment no s'ha produït un pronunciament conjunt dels bisbes catalans sobre el Dret a Decidir, les últimes setmanes els bisbe de Girona, Francesc Pardo, i de Solsona, Xavier Novell, així com l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, s'han pronunciat a favor de la celebració d'un referèndum que desitgen que es produeixi des del diàleg i l'acord.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/entitats_catoliques_de_catalunya_s_adhereixen_al_pacte_pel_dret_a_decidir_96323.php

2 comentaris :

penyabogarde ha dit...

estem molt contents de tenir-te entre el bogadisme, visca Catalunya molt lliure, super-lliure, mega-lliure!

Rosa Mary ha dit...

Feu un gran treball m'encanta els vostres post i el bon humor Petons !! Vis ca el Barça i Visca Catalunya Lliure!